Sağlık

DSÖ, 3 milyardan fazla insanı kaydetti, uzmanı uyardı: Nörolojik hastalıklar insan hayatını tehdit ediyor!

Alzheimer, parkinson, epilepsi, multipl skleroz (MS) gibi hastalıkların, bireylerin ve toplumların yükünü artırdığı belirtildi

20 Aralık 2024 09:19

Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel verilerine göre, küresel çapda 3 milyardan fazla insanın nörolojik bir durumla mücadele ettiği kaydediliyor. Nöroloji alanında çalışmalar gerçekleştiren Uzm. Dr. Oya Yakut, epilepsi, baş ağrısı ve hareket bozuklukları gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavisi konusunda uygulanan tedavi yöntemlerini ve faydalarını açıkladı. Uzm. Dr. Yakut, “Küresel çapta ileri bir sağlık sorununa dönüşen nörolojik hastalıklar giderek yaygınlaşırken, milyonlarca insanın yaşam kalitesini düşürmekle de kalmayarak hayatını tehdit ediyor. Nörolojik problemler şu anda dünya genelindeki sakatlık gibi büyük hastalıkların da önde gelen nedeni olarak kabul ediliyor” dedi.

Alzheimer, parkinson, epilepsi, multipl skleroz (MS) gibi hastalıkların, bireylerin ve toplumların yükünü artırdığını belirten Uzm. Dr. Yakut, “Beynimizin karmaşık yapısı, hastalıkların teşhisini ve tedavisini zorlaştırırken, aynı zamanda bu alandaki araştırmaların ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Alzheimer, parkinson, epilepsi, multipl skleroz (MS) gibi hastalıklar, sadece bireylerin değil, toplumların da yükünü artırıyor. Hastaların ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığım tedavi planları ile nörolojik sorunlarla mücadele edenlere daha konforlu bir yaşam sunuyorum” diye konuştu.

"Hafıza kayıpları ve demans hastalıklarında zihinsel fonksiyonların korunması önemli"

Nörolojik hastalıklarda uygulanan tedavi yöntemlerinden bahseden Uzm. Dr. Yakut, “Örneğin epilepsi hastalarına uyguladığımız özel tedavi planları, nöbetlerin kontrol altına alınmasında ve hastaların yaşam kalitelerinin artırılmasında çok önemli rol oynuyor. Aynı şekilde, kronik baş ağrıları ve migren için geliştirdiğimiz multidisipliner tedavi yaklaşımlarıyla baş ağrılarının önlenmesinde ve hastaların günlük yaşamlarına daha konforlu bir şekilde devam etmesini sağlıyoruz. Parkinson ve diğer hareket bozukluklarını tedavi etmek için ileri düzey teknolojik tedavi protokollerini kullanırken hastaların hareket kabiliyetlerini en üst seviyeye çıkarabiliyoruz. Hafıza kayıpları ve demans gibi nörolojik hastalıklarda da hastaların zihinsel fonksiyonlarının korunması ve ilerleyişin yavaşlatılması amacıyla özel tedavi programları geliştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası konferansların aktif bir katılımcısı olarak, burada edindiğim bilgileri tedavi protokollerine entegre ediyorum. Gelişmiş beyin görüntüleme teknikleri, elektromiyografi (EMG) ve sinir iletimi hızı ölçümü gibi ileri düzey tanı yöntemlerini etkin bir şekilde kullanarak doğru ve hızlı tanı konulmasını sağlıyorum. Hastaların ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığımız tedavi planlarımızla nörolojik sorunlarla yaşayan kişilere daha konforlu bir yaşam sunuyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Erdoğan’dan Şam’a sürpriz ziyaret iddiası: Emevi Camii'ni ziyaret edebilir

TIKLAYIN - Tuğrul Eryılmaz | Kişisel gösterim ve Atatürkçü meslektaşlarımın 'Nefes' aldırma girişimi

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: 5 Aralık akşamı Fahrettin Altun’un adamları CNN rejisini neden aradı?

TIKLAYIN - Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücret tahminini açıkladı

TIKLAYIN - "Talisca Fener'de"; "Forvete Mikautadze"; "Firmino bombası”: İşte günün spor manşetleri...

TIKLAYIN - Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?