Politika

Devlet Bahçeli'den Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesini isteyen Hüda Par'a: Bu sözlerim kulaklarında yay gibi çınlasın

01 Ekim 2024 12:10

T24 Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Cumhur İttifakı ortağı Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesini eleştirdi. Bahçeli, "Sakın ola Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkeleri ve kuruluş iradesi üzerinde tahribatla oynamalara heves edilmesin. Bu sözlerimin kulaklarında yay gibi çınlaması ısrarlı tavsiyemdir" dedi.

Devlet Bahçeli, yeni yasama yılında partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsim vermeden Hüda Par lideri Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesine yönelik talebine cevap veren Bahçeli, "Küresel tezgaha yakasını kaptırıp, iç barış ve huzur ortamımızı karıştırmak için kulaklarında yay gibi gergin bu sözlerimin çınlaması ısrarlı tavsiyemdir. Sakın ola yanlış yolda doğru istikametin çıkacağı sanılmasın. Sakın ola Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkeleri ve kuruluş iradesi üzerinde tahribatla oynamalara heves edilmesin. Paylaşamayacağımız bir şey yoktur."

TIKLAYIN-Bahçeli'den Sinan Ateş davası çıkışı: Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın!

Yapıcıoğlu ne demişti?

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını isteklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullanmıştı.

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha; anayasanın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasada değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasanın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı, anladınız mı? 4. madde, gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

TIKLAYIN- HÜDA-PAR Lideri Yapıcıoğlu'ndan Anayasa resti: 4. maddeye karşıyız, ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim!

Anayasanın 4. maddesi nedir?

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor. Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.