Gündem

AKP’den Erdoğan için “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” diyen İsrail Dışişleri Bakanı’na: Tam bir Nazi!

29 Temmuz 2024 08:17

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Nasıl Karabağ’a Libya’ya gittiysek oraya da gideriz” sözlerinin ardından “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” paylaşımında bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a tepki gösterdi.

Katz X hesabından yaptığı açıklamasında, Irak'ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin'i hatırlatarak, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin” ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz” yanıtı gelmişti.

Bir tepki de AKP Sözcüsü Çelik’ten geldi. “İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur” diyen Çelik, “Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır. İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

Katz'ın, Nazilerin günümüzdeki temsilcisi olan bir katliam makinesinin dişlisinden ibaret olduğunu belirten Çelik, İsrail'in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz ve benzerlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürekli saldırmasının sebebinin, Erdoğan'ın insanlık değerleri ve vicdanı adına takip ettiği siyasetten rahatsızlık duymaları olduğunu vurguladı.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yaparlarsa yapsınlar ait oldukları hükümetin caniliğini ve soykırımcı siyasetlerini örtbas edemeyecekler. İsmini katliamlarla, soykırımla, cinayetlerle ve Nazilerle yan yana yazdıran bu katliam makinesinin mensupları, hukuk önünde mutlaka hesap verecek. Cumhurbaşkanı'mız bugünlere nice zalimlerin tehditlerini bertaraf ederek geldi, bundan sonra da insanlık ve hakikat adına takip ettiği siyasi duruşuyla, çağdaş Nazilerin tehditlerini tarihin çöplüğüne gönderecektir."


TIKLAYIN - Erdoğan'dan İsrail'e mesaj: Karabağ'a, Libya'ya nasıl girdiysek orada da yaparız

TIKLAYIN -Davutoğlu Hamas lideri Haniye'yi Türkiye'ye çağırdı, Bahçeli ile görüştü, davetini kabul etmeyen Filistin lideri Abbas'a sitem eden Erdoğan'a çağrı yaptı

TIKLAYIN - Hamas liderinden TBMM'de konuşma yapması için çağrıda bulunan Davutoğlu'na teşekkür: "Onur duyarım"

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Davutoğlu'na cevap: Sayın Abbas'ı davet ettik gelmedi, bizden özür dilemesi lazım