Şükrü Hatun

24 Ağustos 2020

"Arkadaşım Diyabet Online Kamp 2020" sona erdi

Kamp boyunca başlıca konularda ülke çapında ilerleme sağlanması amaçlandı ve temel konuşmalarda bu konuların üzerinde birçok kez duruldu

Bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle 16-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında, Instagram üzerinden yapılan "Arkadaşım Diyabet Online Kamp 2020" sona erdi. İznik, Diyarbakır ve Uludağ Arkadaşım Diyabet Kamplarında biriken duygu, düşünce ve deneyimlerin ülke çapında etkin bir şekilde paylaşıldığı kamp etkinliklerinde 80 kişi moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı. Kamp programına şu linkten ulaşabilirsiniz.

Sunay Akın'ın "Çocukların Dünyasına Yolculuk" isimli, Oyuncak Müzesi'ni gezdirdiği konuşması ile başlayan kamp etkinliklerinde 16 Ağustos 2020 saat 18.00 itibarıyla 5 bin 187 kişi kampın Instagram hesabını takip etti, 1849 kişi katılım formunu doldurdu. Instagram TV'ye yüklenen kamp etkinlikleri 61 bin 733 kez izlendi. Bize mesaj gönderen 237 kişinin hikayesini, 24 Tip 1 diyabetlinin kendini tanıtmak gönderdiği videoları ve 19 çoçuğun resimlerini paylaştık. Ayrıca İznik ve Diyarbakır kamplarını anlatan belgesel, bir sunum kaydı ve eski kamp resimlerinden oluşan 5 video ile kampların ortamını izleyenlere yansıtmak mümkün oldu.

Herkesin emeğinin göründüğü, yankı bulduğu, insanlarla buluştuğu online kamp boyunca, güncel ve kapsamlı bir eğitim imkanı yanında, aileler, çocuklar, Tip 1 diyabetliler, kamplara katılanlar ve emek verenler arasında güçlü bir etkileşim ve deneyim paylaşımı sağlandı. Kamp boyunca başlıca aşağıdaki konularda ülke çapında ilerleme sağlanması amaçlandı ve temel konuşmalarda bu konuların üzerinde birçok kez duruldu:

Yurt dışından 9 diyabet uzmanı ve araştırmacının da (Ragnar Hanas, Eda Cengiz, Kaan Aktürk, Aaron Kowalski, Michael Riddell, Bruce King, Carmel Smart, Megan Paterson, Michelle Neylan) videoları ile destek olduğu Arkadaşım Diyabet Online Kamp, Uluslarası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği (ISPAD)'ın Ağustos ayı haber bülteninde bütün üyelere de duyuruldu.

Kapanış akşamı Tip 1 diyabetli piyanist Gülce Sevgen'in müzikleri ile ve ülkemizin değişik yerleriden ve ABD'den konukların katıldığı forum ile sona eren Arkadaşım Diyabet Online Kampın her yıl tekrarlanması dileği birçok kişi tarafından dile getirildi.

Arkadaşım Diyabet Online Kamp sürecinde üretilen bütün konuşmalara, videolara, resimlere ve hesaplarından ücretsiz olarak ulaşılabilmektedir.

Gelecek yıl, Arkadaşım Diyabet Kamplarında yüz yüze görüşmek üzere, emek veren herkese teşekkür ediyoruz.