Melih Gümüşbıçak

24 Eylül 2023

Usta ayaklar

Şampiyonluk adayı takımların kendi aralarında oynayacağı maçların dışında yaşanacak sürpriz puan kayıpları bu takımların canını daha fazla yakacakmış gibi görünüyor

Üç günde bir oynadığı maçlarda yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe Alanya deplasmanında da rotasyona devam etti. İsmail Kartal, son maçın başlangıç onbirinden yine 7 farklı isimle başladı Alanyaspor karşılaşmasına. Farklı onbirlerin oyunları da farklıydı. Üç gün önceki Avrupa mesaisinde önde baskı, coşkulu oyun ve kısa zamanda topu geri kazanma süresi yerini daha dengeli ve olgun set oyununa bırakmıştı. Değişmeyen ise oyunun kontrolünün Fenerbahçe’de olmasıydı. İsmail Kartal, elindeki birbirine yakın geniş ve derin kadronun keyfini sürüyor. Ama rakibe göre bu geniş kadroyu efektif ve doğru şekilde kullanmak da ayrı bir ustalık gerektiriyor. İsmail Hoca da şu ana kadar bunu gayet iyi yapıyor.

Ustalık demişken bu maçın başlangıç kadrosunun olmazsa olmazı usta ayaklar. Tadic, Dzeko, Szymanski’li kadronun oyun pratiğinde yakalanan pozisyonların yüksek yüzde ile gole çevrilme ustalığı gerekli. Yükselen formu ile bu kez o ustalık İrfan Can Kahveci’nin beceri dolu golü ile geldi ilk yarı biterken. Bu dörtlünün dışında Ferdi ve Osayi-Samuel bildiğimiz gibi. Becao ile Djiku Sarı Lacivertli takım için ideal stoper tandemi. Livakovic her geçen dakika takıma alışıyor ve güven veriyor. İsmail ve Fred uyum içerisinde oyunun her iki yönüne de katkı yapıyor. İsmail Kartal da adaletli forma dağıtımı ve oyuna müdahaleleriyle sarı lacivertli taraftarın kalbini ve takdirini kazanmaya devam ediyor.

Maç boyunca kalesinde sadece biri isabetli iki şut gören ve rakibini 0,08 gol beklentisinde tutan Fenerbahçe’nin sürpriz puan kayıpları yaşamaması için iki farkı bulması gerektiğini unutmamak lazım. Aksi durumda rakipleri oyunun içinde tutup direncini arttırıyorsunuz. Avrupa'yı bilmem ama bu sezon ligde geride kalan haftalara baktığımızda ekonomik koşullar nedeniyle özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, kadro kaliteleri bakımından belki biraz Beşiktaş ve Trabzonspor dışında diğer takımlarla çok ayrıştığını ve içeride dışarıda zor kaybedecekleri gibi bir kanı oluşmaya başladı. O nedenle şampiyonluk adayı takımların kendi aralarında oynayacağı maçların dışında yaşanacak sürpriz puan kayıpları bu takımların canını daha fazla yakacakmış gibi görünüyor.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe Alanya deplasmanından da üç puanla dönerken, 7’si Avrupa, 5’i Lig olmak üzere 12’de 12 ile yoluna kayıpsız devam ediyor…

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.