Heja Bozyel

22 Mart 2020

Kaçırdıklarımızı yakalamanın tam zamanı!

Evlerde kapalı olmayı fırsata çevirmeniz için online derslerden online konserlere, kaçırdığınız tiyatro oyunlarından kısa filmlere, online müzelerden yoga ve nefes derslerine, uzaktaki sevdiklerinizle birlikte dizi izleme uygulamalarına kadar ihtiyacınız olan her şey bu rehberde. Gördüğünüz mavi renkli kelimelere tıklayarak ilginizi çeken adrese kolayca gidebilirsiniz!

2020 hamileliklerin arttığı ama aynı şekilde boşanmaların, ayrılıkların, kavgaların da arttığı yıl olarak geçecek tarihe. Tabii eğer hâlâ dersimizi alamadıysak. Elimizdekinin değerini bilememe hastalığımızdan kurtulduysak bir gelecek olacak. O zamana kadar, evdeki zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmek ve belki de yapmaya hiç vakit bulamadığımız şeyleri yapma zamanı. Yeni bir dil öğrenmeye çalışmak, okumadığımız kitapları okumak, kaçırdığımız filmleri/dizileri izlemek, uzun zamandır başlamak istediğiniz kitabı okumak, şu öykülerinizi yazmak, spor yapmak yani yapmak isteyip de bir türlü vakit bulamadığımız her şeyi yapmak için tam zamanı. 

Bu nedenle size uzun bir liste hazırladık. Online derslerden online konserlere, online müzelerden yoga ve nefes derslerine ihtiyacınız olan her şey bu rehberde.

Online eğitim

Artık kimsenin “Oxford vardı da biz mi gitmedik” demesine olanak kalmadı. Çünkü dünyanın en iyi üniversiteleri ayağımıza geldi.  Bunların büyük bir kısmının İngilizce olması sizi durdurmasın çünkü yabancı dil öğrenme aplikasyonlarının bir kısmı karantina günlerine özel indirimler yapıyor. Hatta ücretsiz olanlar da var. T24 okurları için özel indirimli online İngilizce eğitimi de sürprizimiz.

Dil eğitimi

Tickety Boo kurucusu Alex Keeney ile derslerle ilgili iletişime geçmek için Instagram'dan, Facebook'tan mesaj atabilir ya da mail gönderebilirsiniz: 

Instagram: @englishclasswithalex | @ticketyboo.co

Facebook: @ticketyboo.co

Mail: alex@tickety-boo.co

Influencerlar ile yaptıkları promosyon çalışmaları sayesinde çok tanınan Cambly uygulaması sadece yabancı dil eksiğinizi değil, evden hiç çıkmayan ve yalnız yaşayanlar için bir insanla konuşma hasretini de giderecek uygulama. Burada öğretmen olup Türkçe eğitimi de verebileceğiniz gibi, İngilizce becerilerinizi deneyimli öğretmenlerle geliştirebilirsiniz.

Diğer diller için: Hem İngilizce hem de farklı dilller için deneyebileceğiniz aplikasyonların başında Busuu geliyor. Onun dışında Duolingo da oldukça popüler ve başarılı bir aplikasyon. Memrise aplikasyonu ise kendi geliştirdiği yöntemle daha çok kelime öğrenmeye yönelik pratik yaptırıyor ve oldukça eğlenceli, basit bir tasarımı var. Lingvist, Türkçe versiyonu olmayan bir web sitesi ama özellikle Uzak Doğu dillerini öğrenmek için ideal. HelloTalk uygulaması ise 15 farklı ülkenin yerlileri ile konuşarak, mesajlaşarak yabancı dilinizi geliştirmenizi sağlayan başka bir aplikasyon. Tüm bu aplikasyonların ücretsiz ders seçenekleri olduğu gibi daha sıkı bir eğitim için ücretli alternatifleri de mevcut. 

Çeşitli konularda eğitimler

Sanat, tarih ve edebiyat severler için

Meditasyon, yoga, ses terapisi

*Meditasyon, yoga ve benzeri çalışmaları online yapmak için kimi eğitmenler Instagram ve YouTube tercih ederken artan oranda çok insanın aynı anda online olarak iletişim kurmasına olanak veren  Zoom aplikasyonu uygulanıyor. Telefonlarınızın aplikasyon marketlerinden indirebilirsiniz.

Tiyatro, opera, bale

Radyo

Online konserler

Film, dizi, kısa film

*Bu rehbere eklenmesini istediğiniz etkinliklerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Mail: hejabozyel@gmail.com