Haberler

Gürgen Öz'den Can Yaman'a gönderme: Oyunculuk sanatı diye bir şey yoktur, oyunculuk libidodur!

04 Aralık 2019 16:02

Oyuncu Gürgen Öz, son dönemde cinsiyetçi söylemleriyle gündeme gelen oyuncu Can Yaman'ın sözlerine atıf yaparak eleştirilerde bulundu. 

TIKLAYIN: "Arka odaya geçelim" sözlerinin ardından Can Yaman'ın anlaştığı dizinin yapımcısından tepki: Çizmeyi aştı, projeyi rafa kaldırıyoruz

Can Yaman'ın "Oyuncular, libidosu olanlar ve olmayanlar diye ikiye ayrılır" ifadesine gönderme yapan Öz,  "Libido Acting (libido oyunculuğu) misal çok zordur! Yıllarca eğitim almak gerekir! Adam libidosuyla bir oynar, şaşıp kalırsınız! Yani libidoyu keşfeden Freud, bugünleri görse herhalde gözleri dolardı! Bazı hatalara gülüp geçebilmeliyiz bence... Siz de öyle yapın! Tek yol bu!" ifadelerini kullandı. 

Instagram hesabından paylaştığı videoda, "Oyunculuk eğitimi ya da oyunculuk sanatı diye bir şey yoktur. Oyunculuk libidodur!" diyen Öz, sözlerine şöyle devam etti:  

"Libidosu olan herkes oyunculuk yapabilir! Misal, kadın oyuncuların libidosu birazcık düşüktür, bu yüzden erkek partnerlerine, kendilerini daha cazip hissettirip onlara biat etmelidirler, yoksa proje kadın oyunular yüzünden bitebilir! 

Meryl Streep ya da Pina Bausch gibi gösteri dünyasının ünlü ve saygın isimleri, o seviyeye zekâları ya da yetenekleriyle değil, erkek partnerlerinin libidosu sayesinde o noktaya gelmişlerdir. Daha nice başarılı sanatçı, erkeğin libidosu sayesinde başarılı olmuştur. İnanıyorum ki; bu tarz erkek egemen, son derece sofistike, bilgili, gelişmiş ve medeni söylemler Türkiye'nin daha ileri noktaya gitmesini sağladığı gibi sanatın ve oyunculuğun da daha ileri gitmesini sağlar!"