Ne Oluyor?

CHP Sarıyer adayı Genç: İmar barışı gecekonduların sorununu çözmedi, tapular alınamadı

CHP Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Şükrü Genç, Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

29 Mart 2019 12:09

Sarıyer Belediyesi 2009’dan bu yana CHP’nin elinde. CHP 31 Mart yerel seçimlerinde mevcut belediye başkanı Şükrü Genç’i yeniden aday gösterdi.

İstanbul’un kozmopolit ilçelerinden biri olan Sarıyer’de yaratılan belediyecilik modelini, katılımcı yerel yönetim anlayışını Şükrü Genç, Şirin Payzın’a anlattı. Sürdürülebilirliğin katılımcılıkla mümkün olabileceğini ifade eden Şükrü Genç “ Bizim karar süreçlerimizde herkes var. Cami hocalarını da karar süreçlerine alıyorum” dedi.

Sarıyer Belediyesi'nin projelerini kendi imkânlarıyla hayata geçirdiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hiç destek görmediğini belirten Genç, “İBB kadrosu her dönem siyaseti önde tuttu” ifadelerini kullandı. 

“Dostluğa ve sükûnete ihtiyacımız var” diyen Şükrü Genç, en büyük seçim vaadinin “tahrip olan toplumsal birlikteliği tamir etmek” olduğunu söyledi.
CHP’li belediyelere kayyım atanabileceği tartışmasıyla ilgili soruya da yanıt veren CHP Sarıyer adayı Genç, “Bırakalım dükkânı gidelim o zaman. Güneydoğu ve Doğu’daki kayyımları, beni denetledikleri gibi denetlesinler ne sonuç çıkacak merak ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sarıyer’de yaklaşık 250 bin insanın gecekondularda yaşadığını belirten Şükrü Genç ‘imar barışı’nın gecekonduların sorununu çözemediğini, tapuların alınamadığını söyledi. Mevcut ‘imar barışı’nın rant üreten bir çözüm olduğunu savundu.