Gündem

Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye teşekkür telefonu

04 Mart 2025 10:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sanatçı Yılmaz Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ekol TV'nin aktardığına göre, görüşmede Erdoğan, İmralı çağrısı sonrası başlayan katkılarından dolayı Bahçeli'ye teşekkür etti. Bahçeli, Erdoğan'ın yazıp başrolünü üstlendiği diziyi beğenerek takip ettiğini belirtti.

Ayrıca Bahçeli, sanatçının dizide canlandırdığı karakterin oturaklı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, Erdoğan'ı başarılı performansından dolayı tebrik etti.

Öte yandan Yılmaz Erdoğan 2013'te 'Demokratik Açılım ve Çözüm Süreci' çalışmalarında 'Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Bahçeli, geçtiğimiz ekim ayında partisinin grup toplantısında Abdullah Öcalan'a seslenerek, "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" demişti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürmüştü;

"Şayet terörist başının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” dedi. Türkiye ve Türk milleti için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını söyleyen Bahçeli; “Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” şeklinde konuştu. MHP lideri, sözlerini şöyle tamamlamıştı; “Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti heyetiyle İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan arasında görüşmeler başladı.

Abdullah Öcalan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada PKK'nin silah bırakması gerektiği çağrısında bulundu. Öcalan'ın çağrısı sonrası PKK da 'ateşkes' ilan etti.


Şakir Paşa Ailesi: Aile albümü mü, yasak aşk arşivi mi?


 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Halk TV "bilirkişi" davasında ilk duruşma görülüyor

TIKLAYIN - Tolga Şardan | “Acılı anne”ye Meclis yasağı ve Cübbeli’nin çakarı

TIKLAYIN - Anne-kız cinsiyet değiştirdi, baba-oğul oldular!

TIKLAYIN - İmamoğlu "Seçime daha iki buçuk, üç yıl var, bu uzun soluklu koşu" dedi, yol haritasını anlattı: Rasyonel zeminde bir muhalefet bloku çalışması olacak

TIKLAYIN -Nafakaya düzenleme hazırlığı: Yeni istisnalar geliyor

TIKLAYIN -Meteoroloji'den "toz taşınımı" uyarısı: Bu bölgeler dikkat!

TIKLAYIN - CHP MYK'da AKP'ye veto: Bu iktidarla yeni bir anayasa yapmayacağız!