Politika

Yavaş açıkladı: Temizlik talebinde bulunan okullardan 106’sı çeşitli gerekçelerle talebini geri çekti

28 Eylül 2024 20:28

T24 Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temizlik talebinde bulunan 265 okuldan 106’sının çeşitli gerekçelerle talebini geri çektiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okulların ihtiyaçlarının karşılanmaya başlandığını belirtti. 106 okulun taleplerini geri çektiğini bildiren Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projemiz ile bizlere hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. İlk günden itibaren, 10 bin 376 öğrencimizin eğitim gördüğü 22 okulumuza hijyen ve temizlik desteği sağlandı. Ancak, ne yazık ki temizlik talebinde bulunan 265 okulumuzdan 106’sı çeşitli gerekçelerle talebini geri çekti. Okul müdürlerimizden en önemli isteğimiz, evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız."

Okullarda yaşanan temizlik sorununa Eğitim Sen Başkanı tepki gösterdi: Eğitimden tasarruf olmaz, bu iktidarın tercihidir

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden belediyenin okullarda temizlik hizmetine engel

Bakan Işıkhan duyurdu: Okullarda temizlik personeli için 30 bin atama tahsis edildi

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok