Gündem

Anayasaya rest çeken HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi

16 Eylül 2024 23:47
CHP lideri Özgür Özel'in HÜDAPAR ile ilgili sözlerine tepki gösteren Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP'nin seçim beyannamesinde cumhuriyetin 6 ilkesini kaldırma sözünü hatırlatarak Özgür Özel'e 72 saat süre verdi.

Anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini isteyen Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendisine "Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur" sözleriyle tepki gösteren ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey?" diye seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e bir soruyla cevap verdi.

Yapıcıoğlu, CHP lideri Özgür Özel'e seçim beyannamesini hatırlattı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Genel Başkanımızdan, CHP Genel Başkanı'na soru:" yazarak, şunları kaydetti:

TIKLAYIN- HÜDA-PAR Lideri Yapıcıoğlu'ndan Anayasa resti: 4. maddeye karşıyız, ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim!

"Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım. Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler.

Soru şu: "Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir... Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız." cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır.

Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir."

TIKLAYIN  - AKP Sözcüsü Çelik: Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yok

TIKLAYIN - Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye Hüda Par sorusu: Kimler kimlerle beraber?

TIKLAYIN - HÜDA Par’ın Anayasa’nın 4. madde çıkışına Saadet Partisi’nden yanıt: Gündemi kendileriyle meşgul etmeye çalışıyorlar

 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor