Gündem

Ülkü Ocakları okula girdi, çocuklara "bozkurt" işareti yaptırdı; okul müdürü "STK" diyerek savundu

09 Ekim 2024 14:28

T24 Haber Merkezi 

Silivri’de bulunan TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Ülkü Ocakları İl Başkanı'nın okulu ziyaret etmesine izin verildi. Başkan için 'bozkurt' işaretli karşılama düzenlendi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından MHP'nin gençlik kolları Ülkü Ocakları yine okul okul gezmeye başladı.

Geçen günlerde Kırklareli Ülkü Ocakları, sosyal medya hesabından birçok okula girdiklerini, öğrencilerle etkinlikler yaptıklarını duyurmuştu. Bir haber de İstanbul Silivri'den geldi.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan, Silivri’deki TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Silivri’nin Sesi sitesinin haberine göre, hafta içi ve okul saatinde yapılan ziyarette Doğan’a, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Yılmaz da eşlik etti. İddiaya göre ziyaretten önce öğrenciler ders esnasında sınıflarından alınarak bahçeye çıkarıldı ve Ülkü Ocakları Başkanı’na özel bozkurtlu karşılama töreni düzenlendi. Bu esnada öğrencilere bozkurt işareti yaptırıldı.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Doğan ve Silivri Başkanı Yılmaz, ders saatinde sınıfları gezdi, öğrencilere kitap ve dergi dağıtıldı.

Günün öne çıkanları:

TIKLAYIN - MetroPOLL'den seçim anketi: CHP ikinci sırada

TIKLAYIN - Hileli zeytinyağı satan firmalar açıklandı: İşte tam liste

TIKLAYIN - Ali Koç bizzat devrede; Fenerbahçe'de Arda Güler harekâtı!

TIKLAYIN - Mahkeme kararıyla listeden çıkarılmıştı: Ürünlerinde domuz eti tespit edilen firma Köfteci Yusuf mu?

TIKLAYIN - Cengiz Holding'e yeni bir ihale daha: "Piyasa değeri 100 milyar TL, ihale bedeli 3,5 milyar TL"

TIKLAYIN - THY kaptan pilotu, uçuş sırasında hayatını kaybetti; uçak acil iniş yaptı

"Bir mahsur yok"

Okul Müdürü Aydın Dakes haber üzerine açıklama yaptı. "Bildiğiniz gibi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bir STK olarak eğitimle ilgili çalışmalarını gençlerimize tanıtmışlar. Bunda bir mahsur yok" diyen okul müdürü, "gençlerin politikanın ve sivil toplum kuruluşlarının çok uzağında kalmalarını da istemediklerini" öne sürdü.

"Görevlerimizden birisi de onları hayata hazırlamak" iddiasında bulunan Aydın Dakes şöyle konuştu: 

"Milli, manevi ve ortak değerlerimizle sorunu olmayıp, kapımızı çalan hiçbir STK’yi geri çevirmedik. Zira derdimiz onlarla aynı. Gençlerimizi tehlikeli alanlardan uzak, öncelikle ailesine, içerisinde yaşadığı topluma, milletine ve tüm insanlığa faydası olan bireyler olarak yetiştirmek. Silivri bizi iyi tanıyor. Niyetimizi, çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Bize güven duyuyor. Bu olayda bize duyulan güveni sarsmadı bence."


"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'