Paris 2024

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Bu hakaretleri ve küfürleri hak etmedik

06 Ağustos 2024 12:46

Çin'i mağlup ederek tarihi bir zafere imza atan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükseldi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, karşılaşmanın ardından "Her şeyi bilenler biraz sabretsinler. Ben, ekibim ve oyuncularım, bu hakaretleri ve küfürleri hak etmedik" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Çin'i yenerek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükselmesinin ardından TRT Spor'a konuştu.

Üstündağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Söyleyecek çok şey var ama yarı finali bir oynayalım, sonra konuşalım. Her şeyi bilenler biraz sabretsinler. Ben, ekibim ve oyuncularım, bu hakaretleri ve küfürleri hak etmedik. Bu kadar küfrü hak etmedik, rica ediyorum. Bu çocuklar gecesini gündüzünü verdi. Bu çocuklar bu ülke için her şeyi yapıyor. Lütfen rica ediyorum.

Şu takımın yarı final ve finalini beklesinler. Ben ve oyuncularım bu hakaretleri, küfürleri hak etmediler. Tarihimizin en başarılısı noktasındayız. 3/4 madalya şansımız var artık. İnşallah bu işin sonu final olacak. Gurur duyuyorum."

Ne olmuştu?

Sakatlığı nedeniyle 12+1 kişilik kadroya dahil edilmeyen Galatasaray sporcusu İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu'nun yerine kadroya alınmıştı. Milli takımın Paris'teki son antrenmanında yer alan Tuğba Şenoğlu, antrenman sonrası kadrodan çıkartıldığını öğrenmişti. Verilen bu karar, sosyal medyada tartışmalara sebep olmuştu.