Spor

Tolunay Kafkas: Montella, Milli Takıma hak ederek gelmedi; bu takımı neden ona verelim?

13 Ekim 2024 20:32

Uzun yıllar Türkiye altyapı koordinatörlüğü ve Türkiye U21 teknik direktörlüğü yapan ve son olarak Fatih Karagümrük'ü çalıştıran Tolunay Kafkas, HT Spor'da A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu takımı neden Montella'ya verelim?"

Mevcut milli takımımızın gelişmekte olan bir kadro oduğunu söyleyen Tolunay Kafkas: "Gelişmekte olan bir milli takımı niye Montella'ya verelim? Neden verelim? Eğer gelişmekte olan bir milli takımsa başka tipte bir hoca seçmeniz lazım.

"Milli takımda yedek oyuncu olmaz"

Milli takım, bir takım dengeleri korumak için birilerinin alınabileceği bir yer değil. Milli takımda yedek oyuncu olmaz. Görev alan ve görev almayan oyuncu olur" ifadelerini kullandı.

"Bu milli takım döneminin en iyisi"

Geçtiğimiz günlerde Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tolunay Kafkas: "Teknik direktörün yerlisi - yabancısı olmaz. A Milli Takımımız hariç. A Milli Takım'da yerli teknik direktör olması gerektiğini hep söyledim. Galler maçında çok kötü oynadık ama ikinci maçımız İzlanda karşılaşmasında iyi oynadık. Şunu belirtmek lazım. Avrupa Şampiyonası'nda bizim aldığımız sonuçlar normal sonuçlar. Bu milli takım çok iyi bir milli takım. Belki döneminin en iyi milli takımlarından birisi.

"Montella, Milli Takıma hak ederek gelmedi"

Montella çok iyi iş yapıyor gibi algı yapılmasına karşıyım. Montella, A Milli Takıma hak ederek gelmedi. A Milli Takım için hoca arayışınız varsa üç torba belirlersiniz. Birinci torbada Fatih Hoca, Şenol Hoca ve Mustafa Hoca gibi isimler olur. İkinci torbada ise orta kuşak olur. Üçüncü torbada ise genç jenerasyon olur; İlhan Palut, Fatih Tekke, Çağdaş Atan gibi isimler olabilir.

"Kuntz'un gelişi Rıza Çalımbay'a haksızlıktır"

Montella öncesinde ikinci sınıf bir hoca geldi: Kuntz geldi. Montella'nın gelişi Rıza Çalımbay'a haksızlıktır. Şimdi Mourinho Fenerbahçe'ye geldi. Mouriho, Milli Takıma gelir eyvallah" şeklinde konuşmuştu.

TIKLAYIN - Okan Buruk'tan Fatih Terim'in "fikstür" sözlerine yanıt!

TIKLAYIN - Beşiktaş'ta iki bölge için transfer kararı

TIKLAYIN - Galatasaray'da Elias Jelert kararı!

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de Mourinho'dan futbolcuları için zam talebi!

TIKLAYIN - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Florya Projesi'nde tam yetki