Kültür-Sanat

Selahattin Demirtaş ve yazar Yiğit Bener'in ortak kitabı 'Arafta Düet' Diyarbakır'da ilk kez imzalandı: Selahattin burada değil ama yüreği bizlerle!

İlerleyen günlerde Van, İzmir, Ankara, İstanbul ve Mardin'de de imza günleri düzenleneceği duyuruldu

06 Ekim 2024 14:58

T24 Kültür Sanat

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve yazar Yiğit Bener'in birlikte kaleme aldığı "Arafta Düet" kitabının Diyarbakır'daki ilk imza gününde, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş duygusal bir konuşma yaptı: "Selahattin burada değil ama yüreği bizlerle!"

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, yazar Yiğit Bener ile birlikte yazdığı "Arafta Düet" adlı kitabın ilk imza günü, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nda (DİTAV) gerçekleşti. Etkinlik, Başak Demirtaş ve Yiğit Bener'in yanı sıra, pek çok vatandaşın katılımıyla dikkat çekti.

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş'ın kitapta Yiğit Bener ile yaptığı işbirliğini övgüyle anlattı. Güneydoğu Ekspres'ten Fatma Temel'in haberine göre, "Selahattin, ‘Arafta Düet’ kitabıyla Yiğit Bey'le çok orijinal ve farklı bir şey yaptılar. Belki de bir ilk," dedi. Başak Demirtaş ayrıca, etkinlik boyunca, Selahattin Demirtaş'ın selamlarını iletti ve kitapla ilgili duygularını paylaştı: "Selahattin bizi şaşırtmaya devam ediyor. İmza günlerine Selahattin ve Yiğit Bey'le birlikte gezmeye devam edeceğiz. Evet Selahattin burada değil ama yüreği bizlerle."

Yazar Yiğit Bener ise, Selahattin Demirtaş'la birlikte kitap yazmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. "Selahattin ile bir roman yazma fikri tamamen onun suçudur," diyerek gülümseten Bener, "İkimiz de kitabın her bir virgülüne, satırına imzamızı attık," şeklinde konuştu. Bener, Selahattin Demirtaş'ın hala hapiste olmasının herkes için büyük bir vicdan azabı olduğunu ve bu kitabın çıkışının insanları mutlu ettiğini ifade etti.

Başak Demirtaş ve Yiğit Bener, ilerleyen günlerde Van, İzmir, Ankara, İstanbul ve Mardin'de de imza günleri düzenleyeceklerini duyurdu.