Kültür-Sanat

Seferihisar Sanat Dayanışması’ndan “Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri”

“Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın”

24 Eylül 2024 12:34

Seferihisar Sanat Dayanışması, sokak hayvanlarının katledilmesine karşı edebiyatın bir itirazı amacıyla 12-13 Ekim’de “Seferihisar İmece Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri” düzenlenecek. Katılımcılara, “Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın” temalı 1 dakikalık video çekerek Seferihisar Sanat Dayanışması’na gönderme ve kendi sosyal medya hesaplarında paylaşma çağrısı yapıldı.

Seferihisar Sanat Dayanışması, 22 Eylül’de Teos Yazarlar Evi’nde yaptığı toplantısında, 12-13 Ekim 2024, Cumartesi- Pazar günleri Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde, Seferihisar İmece Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri düzenlemeyi kararlaştırdı.

Seferihisar Sanat Dayanışması'nın Teos Yazarlar Evi’nde yaptığı toplantı

Etkinlik, Ege’nin bir yakasında, Teos ve Lebedos coğrafyasında kök salmış bir kültürün ardılları Seferihisar Sanat Dayanışması olarak, Seferihisar Belediyesi katkıları, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği’nin iş birliği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yapılacak.

İMECE Kitap Günleri boyunca, stantlarda kitaplarını imzalayacak yazarlara, sahiplenilmiş sokak hayvanları sahipleriyle birlikte eşlik edecek, etkinlik alanında Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Karikatür Sergisi yer alacak. İki gün boyunca çok sayıda yazarın imza, söyleşi ve panellerinin yer alacağı kitap günleri, “Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Konseri” ile sona erecek.

İki gün boyunca konuk ve yerel yazarların imza, söyleşi ve panelleriyle sürecek kitap günleri, İlkay Akkaya & Geniş Merdiven ve Arjin Seven’in “Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Konseri” ile sona erecek.

Tüm ülkeden yazar ve yayınevlerine, etkinliğe katılma, katılamayacak olanların kitap bağışı yapma, her daldan sanatçıyı mümkünse kucaklarında bir hayvanla Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın temalı en fazla 1 dakikalık video çekerek Seferihisar Sanat Dayanışması’na gönderme ve kendi sosyal medya hesaplarında yayımlama çağrısı yapıldı.