Magazin

Sean 'Diddy' Combs, seks ticareti suçlamalarıyla tutuklanmıştı: İntihar gözetimine alındı

20 Eylül 2024 14:32

Seks ticareti ve şantaj suçlamasıyla tutuklanan Sean 'Diddy' Combs, kefalet talebi reddedilince intihar gözetimi altına alındı.

Seks ticareti ve şantaj suçlamalarıyla tutuklanan ünlü rap şarkıcısı Sean 'Diddy' Combs, kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesinin ardından intihar gözetimine alındı.

Yetkililer, Combs'un şokta olması ve zihinsel durumunun belirsiz olması nedeniyle bu önleyici tedbirin alındığını açıkladı. ABD Adalet Bakanlığı Ulusal Ceza İnfaz Kurumu, 'intihar gözetimi'ni intihara meyilli mahkumlar için uygulanan bir önlem olarak tanımlıyor.

İntiharlarla ünlü hapishanede kalıyor

Sean Combs, şu anda New York'taki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. 1994'te açılan ve 1200’den fazla tutuklunun kaldığı bu merkez, şiddet, pis koşullar, gıda kirliliği ve intihar vakalarıyla biliniyor.

Suçlamaları reddetti 

54 yaşındaki Sean Combs, Manhattan'da çıkarıldığı federal mahkemede hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. 14 sayfalık iddianamede Combs ve ortaklarının, kadın kurbanları romantik bir ilişki bahanesiyle kandırarak zorla cinsel ilişkiye ve uyuşturucu kullanımına zorladıkları belirtiliyor. Ayrıca, Combs ve ekibi "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, kundakçılık, rüşvet ve adaleti engelleme" gibi suçlarla itham ediliyor.

Önceki süreç nasıldı?

Sean Combs’un avukatı Marc Agnifilo, müvekkilinin kusurlu bir insan olduğunu kabul ederken, suçlu olmadığını savundu. 2023 yılında, eski kız arkadaşı şarkıcı Cassie Ventura, Combs’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı. Mayıs ayında Ventura'ya yönelik fiziksel şiddet içeren bir video yayınlanmış, ardından Combs görüntüler nedeniyle özür dilemişti.


İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?