Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) eylem çağrısı yaptı. fiili hizmet süresi zammı, ek göstergenin 3600’den başlayarak kademeli olarak arttırılması, ihraç edilen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin işine iade edilmesi, güvenlik soruşturmalarının iptal edilmesi ve performansa dayalı ücretlendirmeden vazgeçilerek temel ücretin yükseltilmesi talepleriyle 11 Mayıs’ta Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapılacak.
BirGün'ün haberine göre Ankara’da yapılacak eylem öncesi basın toplantısı düzenleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Türkiye’nin her yerinden gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile buluşup taleplerini haykıracaklarını belirtti.
"Paran kadar sağlık anlayışı ile sağlık hizmetine ulaşımın önüne engeller konuldu"
Siyasi iktidarın sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kölece çalışma koşullarına mahkum ettiğini dile getiren Erden, şunları söyledi:
“Sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık hak olmaktan çıkarılmış, koruyucu sağlık hizmetleri tasfiye edilmiş, paran kadar sağlık anlayışı ile sağlık hizmetine ulaşımın önüne engeller konulmuştur. Sağlık ve sosyal hizmetler alanında çalışanların temel ücretleri 2015 yılından bugüne ortalama 270 Dolar ile 373 Dolar arasında bir kayıp yaşadı. Siyasi iktidar, yanına yandaş sendikayı da alarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini boş vaatlerle oyalamaya çalışıyor. Bizler vaat dinlemeyi, oyalanmayı kabul etmiyor artık çözüm istiyoruz.”
"İhraç edilen emekçiler işine iade edilmeli ve güvenlik soruşturmaları iptal edilmeli"
Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini 11 Mayıs’ta saat 11.00’de Abdi İpekçi Parkı’nda olmaya çağıran Erden taleplerini şöyle sıraladı:
“İhraç edilen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri işine iade edilmeli ve güvenlik soruşturmaları iptal edilmelidir. Performansa dayalı ücretlendirmeden vazgeçilerek temel ücret yükseltilmelidir. Yapılacak olan tüm ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yetecek ücret ödenmelidir. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergeleri 3600’den başlayarak kademeli olarak arttırılmalıdır. Fiili hizmet zammı geçmiş çalışma süreleri de dahil edilerek ve fiili çalışma şartı ortadan kaldırılarak yeniden düzenlenmelidir.”