Medya

RTÜK Başkanı Şahin'den '60 bin lira maaş aldığı' iddialarına yanıt: Maaşım bu yalanın yanından bile geçmez

24 Ekim 2019 14:29

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç,  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in üç farklı kurumda görev alarak ayda yaklaşık 60 bin lira maaş aldığını öne sürdü. Hakkındaki iddialara sosyal hesabından yanıt veren Şahin, “Maaşım bu yalanın yanından bile geçmez” dedi.

TIKLAYIN: CHP’nin, başkanın “60 bin liralık başkan maaşı”nı tartışmaya açtığı RTÜK’e İyi Parti sorusu: Neden 2 yıldır TBMM bütçesinden ödenek alıyor?


Şahin, Öztunç’un açıklamalarını alıntılayarak, “Etik ilkeleri savunacaksınız, dürüstlükten bahsedeceksiniz ama koca bir yalanın ipine sarılarak daha büyük bir yalanı paylaşacaksınız. Yazık! Kendime hiç küçük reis dedirtmedim, bu kimin kompleksidir bilmem. Kendileri bilir maaşım bu yalanın yanından bile  geçmez ama çok şükür derim” ifadesini kullandı.

İyi Partili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, "RTÜK’ün kuruluşundan itibaren mali kaynakları giderlerini karşılayabilirken, son 2 yılda TBMM bütçesinden ödenek almasının gerekçesi nedir?" sorusunu sordu.