Kültür-Sanat

Rap müziğe damgasını vuran Cartel neden dağıldı?

04 Ağustos 2023 13:21

Rapçi Erci E, 1995'te Almanya'da iki ayrı rap grubu ve kendisinin bir araya gelmesiyle kurulan ve büyük ilgi toplayan Cartel grubunun neden dağıldığını anlattı.

NtvRadyo’daki Albüm programında Zeynepgül Alp’e konuşan Erci E, menajerlerinin önerisi üzerine bir araya geldiklerini, grup üyelerinin Almanya'da ayrı şehirlerde yaşadıklarını söyledi. 

Beklediklerinden daha büyük bir başarı yakaladıklarını dile getiren Erci E, 2 yıl boyunca turnelere çıktıklarını, konserler verdiklerini, ardından herkesin kendi şehrine geri döndüğünü söyledi. 

Erci E, grubun dağılma öyküsünü şöyle anlattı:

"Bütün gruplar, 'ya aslında biz ne yaşadık orada' diye kendisini sorguladı, hazmetmeye çalıştı. Böylelikle bizim kopmamız da biraz doğal oldu. Önceden de geçmişi olmayan bir gruba büyük başarı gelince yük de oldu bir nevi. Yıllar geçti, dönüp baktığımda sanki böyle olacağı varmış gibi geliyor şimdi de. Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin sesi olduk. Türkiye’de bir gurur konusu olduk. Bir birleştirici faktörü var bu grubun. 28-29 yıl sonra, hatta 30 yıldan bahsedeceğiz neredeyse olumlu bir his bıraktı. Bugün de karşılaştığım insanlar büyük bir mutlulukla anlatıyor o günleri. Böyle bir şey kaldıysa ne mutlu bize."