Omicron varyantını atlatan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, yapılan düzenlemeyle 10 gün olan karantina süresinin 7 güne indirilip PCR testi yaptırmadan karantinanın sona ermesinin sakıncaları olduğunu belirtti.
İçişleri Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi çerçevesinde, aşısız olan veya aşı sürecini tamamlamayan kişilere PCR testi uygulanmasına gerek olmadığına ilişkin valiliklere genelge gönderildi. Ayrıca, Covid-19 testi pozitif çıkanların izolasyon süresi 7 güne düşürüldü.
Omicron varyantıyla Covid-19'a yakalanan ve 13 gün sonra atlatan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, yapılan yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. 5 Ocak'tan bu yana yapılan salgın yönetimindeki değişikliklere değinen Prof. Dr. Zafer Kurugöl, karantina süresinin 10 günden 7 güne indirildiğini belirterek şunları söyledi:
"Temaslı kişiler için de karantina kaldırıldı, örnek alınmayacak. Semptomu olmayan herhangi bir kişiden de örnek alınmayacak. Son çıkan kararla ise aşısız kişilerle ilgili tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Ancak hemen ertesi gün, hava yoluyla ilgili PCR talebi geri getirildi. Ben de herkes gibi tüm kısıtlamaların kaldırılmasını, bir sağlık personeli olarak salgının bitmesini istiyorum ama 'bitti' demekle pandemi bitmiyor. Şu an önlemlerde yapılan değişiklik gerekli miydi? Bilimsel bir gerekçe var mıydı? Cevabım 'Hayır'. Hasta kişilerde eskiden 10 günlük karantinanın ardından test yapılıyordu. Bu süre şimdi 7 güne indirildi ve test yapılmaksızın günlük yaşama geri dönülüyor. Kendimden örnek vereyim. 7 gün sonrası HES uygulamamda risksiz grupta görünüyorum. Bir alışveriş merkezine, sinemaya veya tiyatroya gidebilirim. Ancak bulaş riskim olabileceğini düşünerek test yaptırdım. Sonucunda da pozitif olduğumu gördüm. Benim bildiğim çevremde böyle onlarca örnek var."