Politika

Özgür Özel'den TİP'e ayağa kalkma çıkışı: Meclis'teki her konuşmanızı ben devrettim size

06 Ekim 2024 21:36

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’nin açılışında meydana gelen ‘ayağa kalkma’ hadisesine ilişkin üstü kapalı bir şekilde Türkiye İşçi Partisi’ne gönderme yaptı. Özel’in sözlerine ise TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı. Özgür Özel katıldığı yayında, TBMM’nin açılışında meydana gelen ayağa kalkma hadisesine ilişkin Türkiye İşçi Partisi’ne gönderme yaptı.

TIKLAYIN | CHP, 5 yıl sonra ilk kez Erdoğan'ı Genel Kurul'da ayakta karşıladı

TIKLAYIN | "Erdoğan'ı ayakta karşılama" kararı CHP'yi böldü: Vekillerin bir bölümü içeri girmedi, 7 vekil ayağa kalkmadı

Özel şunları aktardı:

“Bir tanesi çıkmış biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız… Ya partinin oyu yüzde 1.5 ve bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim.”

Özel’in bu sözlerine TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Akyürek’in paylaşımı şu şekilde: 

“Demokrasi 101: Meclis’te halk tarafından seçilmiş vekile söz hakkı devretmek ancak demokrasiyi güçlendirir. Biz o sözleri anamızın/babamızın holding işlerine değil halkın çıkarları için kullanıyoruz. Yurttaşın sesi oluyoruz. 

“Beni eleştirene daha da söz devretmem”, halkın çıkarına da konuşsa sesini keserim demek hazırdaki otoriter rejimi devam ettirim demektir. 

Halk TV programlarına 1 yılı aşkındır TİP vekillerinin çağrılmayışı da bu ambargonun bir parçasıdır. 

Kendi kendininiz ifşa ettiğiniz için teşekkürler. 

Hakkınızda geçmiş olsun Özgür bey…”

TIKLAYIN | AKP'liler, CHP'nin ayağa kalkmasından memnun; "Gelecek yıl da alkışlarlar"