Politika

Özel'den "Cumhurbaşkanlığına yakıştırdığınız bir aday var mı'' sorusuna yanıt: Aday belirlemiyoruz, cumhurbaşkanı belirliyoruz

03 Ekim 2024 13:34

T24 Ankara

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir gazetecinin  "Cumhurbaşkanlığına yakıştırdığınız bir aday var mı?" sorusuna, "CHP'nin belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olacaktır. O yüzden sorumluluğumuz çok ağır. Aday belirlemiyoruz, cumhurbaşkanı belirliyoruz" yanıtını verdi.

Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır” sözlerine ilişkin olarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne böyle açıktan bir tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu bütün somut gerekçeleri ile Milletin Meclisi'nde açıklaması lazım" dedi. 

CHP Lideri Özgür Özel, Antalya ziyaret kapsamında partisinin i başkanlığının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelen Özel, belediyenin şeref defterini imzaladı. Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" sözlerine tepki 

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesi, bölgesel savaş senaryolarını gündeme getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış konuşmasında, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır” demişti.

Meclis'te yeni dönem | Erdoğan: İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye; karşımızda devlet değil, katil sürüsü var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" sözleriyle ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne böyle açıktan bir tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu bütün somut gerekçeleri ile Milletin Meclisi'nde açıklaması lazım. Toplantının, Erdoğan'ın da mutlaka TBMM'de bulunduğu ve bakanların yanıtlayamadığı konularda da soruları yanıtlayacağı şekilde yapılması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı. 

"Aday değil, cumhurbaşkanı belirliyoruz"

Özel, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığına yakıştırdığınız bir aday var mı?" sorusuna "CHP’nin Cumhurbaşkanlığına benim kimi yakıştırdığım değil, CHP’nin üyeleri başta hatta mümkünse ki geniş halk yoklaması... CHP üyelerinin de üzerinde, gönül veren, adayının kim olmasını belirlemek isteyen herkesin fikrine başvuracağız. Ortak akılla, en geniş mutabakatla en iyi adayı belirleyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki CHP’nin belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olacak. O yüzden sorumluluğumuz çok ağır. Aday belirlemiyoruz, cumhurbaşkanı belirliyoruz" yanıtını verdi. 


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye