Yaşam

'Öldü' denilerek ailesine teslim edilen genç, cenaze işlemleri sırasında hareket etti

Henüz beyin ölümü gerçekleşmediği fark edilen Mohammad Furqan, yaşam destek ünitesine bağlandı

05 Temmuz 2019 15:10

Hindistan'da kaldırıldığı hastane tarafından öldüğü ilan edilen gencin gömülmeden hemen önce hayatta olduğu anlaşıldı.

Sputnik Türkiye'de her alan habere göre, Hindistan'ın Lucknow şehrinde yaşanan olayda, cenaze işlemleri sırasında hareket eden gencin henüz beyin ölümünün gerçekleşmediği anlaşılarak, yaşam destek cihazına bağlandığı belirtildi. 

Doktorlar, 21 Haziran günü kaza geçiren Mohammad Furqan'ın ailesine öldüğünü söyledi. 1 Temmuz´da cenazesi ambulansla eve getirilen Furqan'ın hareket ettiğini gören ailesi, onu hemen başka bir hastaneye götürdü. Götürdükleri hastanedeki doktorlar, Furqan'ın durumunun kritik olduğunu ancak beyin ölümünün gerçekleşmediğini belirtti. Mohammad Furqan, yaşam destek cihazına bağlandı.

Yerel medyaya konuşan abi Mohammad Irfan, "Perişan olduk, cenaze için hazırlanıyorduk. Sonra Furqan'ın bedeninde hareketlenme görünce onu hemen hastaneye götürdük. Doktorlar, Furqan'ın ölmediğini söylediler ve onu solunum destek cihazına bağladılar" dedi.

Lucknow Sağlık Şefi Narendra Agarwal tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Bu konu tamamen soruşturulacak. Hasta kritik durumda ama kesinlikle beyin ölmedi. Nabzı, tansiyonu ve refleksleri çalışıyor ve yaşam destek ünitesine sokuldu" ifadelerini kullandı.