Politika

Nagehan Alçı: Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, muhalefete karşı tepki ve hayal kırıklığı nedeniyle AKP'ye katıldı

25 Şubat 2025 12:57

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Gelecek Partisi'nden istifa ederek AKP'ye katılan Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun'un muhalefete karşı tepki ve hayal kırıklığı ile bu kararı aldığı yorumunda bulundu. Alçı, "AK Parti’nin bu transferi yapması anayasa konusuna eğileceğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Nagehan Alçı, "Neler değişecek?" başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

"Yazıcı’nın AK Parti rozeti takması ile muhalefet cephesi otomatik olarak Serap Yazıcı’ya hücuma geçti…

Bana da ilk gördüğümde büyük bir tezat izlenimi uyandırdı bu değişiklik ancak sonra bunun kodlarını okumamız, en azından meseleye iki taraflı bakmamız gerektiğini düşündüm.

Türkiye’de yaşadığımız bu kutuplaşma ortamında merak duygusunu buzdolabına kaldırıp yerine öfkeyi ikame ettik sanki.

Halbuki 6’lı Masa’nın hukuk külliyatına en görünür imzalardan birini atan bir anayasa profesörünü kendisini karşısına konumlandırdığı iktidar bloğuna 2000’lerin ortasında olduğu gibi yeniden döndüren sebep ya da sebeplerin haber değeri vardır.

Serap Hoca ile konuştuk, kendisi şu aşamada biraz sessiz kalmak istiyor.

Fakat ben başka kanallardan bu transferin sebebini ve anlamını öğrenmeye çalıştım.

Olumlu tarafından bakacak olursak…

AK Parti’nin bu transferi yapması anayasa konusuna eğileceğini gösteriyor.

Peki ya Serap Yazıcı? O neden kabul etmiş olabilir bu daveti?

Eşini henüz 2023’te kaybetmiş, belli bir yaşa gelmiş bir akademisyenin maddiyat ya da mevki beklentisi ile inandığı yeri terk edip tüm emeklerini çöpe atacağı varsayımı bana pek gerçekçi gelmiyor açıkçası. Sanki daha çok içinde bulunduğu muhalefete karşı tepki ve hayal kırıklığı ile bir terk ediş var burada.

Bir süredir Deva, Saadet ve Gelecek’in kurdukları Yeni Yol’un çok zorlama ve geç kalınmış bir hamle olduğu yönünde içeriden yorumlar geliyor kulağıma.

Muhalefetin genel çizgisi ve dağınık hali de CHP tabanı tarafından adeta aforoz edilen Gelecek ve Deva Partililerin motivasyonunu ve varlık sebebini sorgulatıyor. Yani iktidarın cazibesi kadar muhalefetin yarattığı hayal kırıklığı da bu merkezkaçın sebepleri arasında sanıyorum.

Önümüzdeki günlerde böyle kopmalar artabilir..."