Politika

Murat Yetkin: Lübnan da ateşler içinde, İsrail sınırlarını genişletiyor

Yetkin, "Lübnan'a iki seçenek dayatılıyor" dedi

24 Eylül 2024 13:54

T24 Haber Merkezi

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Lübnan'daki İsrail saldırılarıyla ilgili olarak kaleme aldığı yazıda, "Binyamin Netanyahu, 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerine dek atom silahı dahi kullansa ABD’nin kendilerini engellemeyeceği güveniyle ve zaten oradan aldığı silah ve cephaneyle saldırıyor. 5 Kasım’dan sonra durdurulacağının bir garantisi yok ama 5 Kasım’a kadar durmayacağı kesin. Hem Donald Trump hem Kamala Harris, İsrail destekçiliğinde yarışıyor" ifadelerini kullandı. 

Yetkin, Batı'nın yaşananlar konusunda duyarsız olduğunu ifade ederek "İsrail’in Gazze’yi yerle bir edip şimdi Ramallah’a yönelmesine canlarını kurtarmış, evsiz ve her şeysiz kalmış Filistinlilere sureti haktan görünerek “insani yardım” dilemekten başka bir şey yapmayan ABD ve dört müttefiki, yani İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya, Lübnan konusunda da duyarsız" diye yazdı. 

"Lübnan'a iki seçenek dayatılıyor"

Yetkin, "Bu beş ülke Dışişleri bakanları BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde toplanıp 'Vah Lübnan vah, ama İran destekli Hizbullah saldırıyı hak ediyor' dediler" diye ekledi. 

"Beyrut’a iki seçenek dayatılıyor" diyen Yetkin, şöyle devam etti: 

"Lübnan ya mevcudiyeti İsrail’in güvenlik çıkarlarına bağlayan, İsrail’in stratejik derinliği işlevini gören bir ülke haline gelecek ya da Hizbullah’ın o toplumdan çıkmış olmasının faturasını sürekli yıkım ve işgallerle ödeyecek"

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...