Politika

Murat Yetkin: Davutoğlu’nun açmakla tehdit ettiği “defterlerde” ne sırlar gizli?

"Davutoğlu 'defterlerden' söz ettikten sonra susarsa, bu durum kendisini de yaralar"

26 Ağustos 2019 01:00

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'nin 18. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin gerçekleştirildiği sırada yaptığı "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” açıklamasını ele aldı. 

TIKLAYIN - Davutoğlu’ndan ağır suçlama: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!

"İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” diyen Davutoğlu'nun, hem Türkiye'nin Suriye politikasının mimarlarından biri olduğunu hem de bu dönemde başbakan olarak sorumlu olduğunu hatırlatan Yetkin, söz konusu dönemin kırılma noktalarını hatırlattığı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

TIKLAYIN - Haber analiz: Davutoğlu ne demek istedi, 862 insanın hayatını kaybettiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında neler oldu?

"Eğer Davutoğlu şimdi bu dönemde kendisinin olumlu yönde uyarılarına karşın defterler açıldığında kimsenin yüzüne bakacak hali olmayacak birilerinin olmaması gereken işlerini açıklayacaksa, memlekete ve demokrasiye hizmet eder. Bu açıklamalar, o dönemde icraatın başı olarak kendi sorumluluk payını ortadan kaldırmasa da başımıza nelerin geldiğini daha iyi anlamamızı, bugünlere ders çıkarmamızı sağlar.

Davutoğlu “defterlerden” söz ettikten sonra susarsa, bu durum kendisini de yaralar, hatta kendisini daha çok yaralar. Konuşursa, karşısında o zaman kendisinin üstü, şimdi ülkenin tek yöneticisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşısına alır."


Murat Yetkin'in kişisel blogu yetkinreport'da "Davutoğlu’nun açmakla tehdit ettiği “defterlerde” ne sırlar gizli? Erdoğan neden karşı çıkıyor?" başlığıyla yayımladığı yazısının tamamını okumak için tıklayın...