T24 Haber Merkezi
Cenevre Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları çalışmalarda, doğada tavukların ortaya çıkmasından çok önce yumurtaların var olabileceğini gösteren önemli bulgulara ulaştı.
Araştırma ekibi, 2017’de Hawaii yakınlarında deniz tortularında keşfedilen tek hücreli bir organizma olan Chromosphaera perkinsii türünü inceledi. Bu organizmanın yaklaşık bir milyar yıl önce, çok hücreli yapılara dönüşebilen bir yaşam formu olduğu keşfedildi.
Euronews'in haberine göre; Bilimsel dergi Nature’da yayımlanan bu araştırmada, türün, hayvan embriyolarıyla benzerlikler taşıyan çok hücreli yapılar oluşturduğu ve embriyonik gelişimin ilk aşamalarına benzeyen üç boyutlu koloniler meydana getirdiği belirlendi.
Yumurta, tavuktan önce geldi
Bu bulgular, hayvan yaşamından önce embriyonik gelişimden sorumlu genetik mekanizmaların zaten var olduğunu gösteriyor. Yani, doğa, “tavuk” gibi kompleks organizmalar ortaya çıkmadan önce “yumurta” üretme becerisine sahipti.
"David Beckham ve Mozart da 'tourette'
|
İlgi çeken haberler...TIKLAYIN - Bakan Yerlikaya duyurdu: Eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresi uzatıldı TIKLAYIN - 2024 Kainat Güzeli belli oldu! TIKLAYIN - İşte teğmenlerle ilgili soruşturmanın tutanağı TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz yazdı | Bir garip “devlet inisiyatifi!” TIKLAYIN - Memur ve emeklisi için yeni hesap: Zam güncellendi, tüm beklentiler değişti |