Politika

Numan Kurtulmuş açıkladı: Meclis, İsrail oturumu ile toplanacak!

Erdoğan, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" demişti

05 Ekim 2024 10:34

T24 Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in 8 Ekim Salı günü toplanacağını, hükümetin milletvekillerini "İsrail tehdidi"ne ilişkin bilgilendireceğini açıkladı.

Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir. Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak. "

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığı konuşmada “İsrail’in hedefi Türkiye” demiş ardından katıldığı TEKNOFEST etkinliğinde “Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye'ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor" demişti. 

TIKLAYIN-Meclis'te yeni dönem | Erdoğan: İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye; karşımızda devlet değil, katil sürüsü var E

TIKLAYIN-Erdoğan, "İsrail'in hedefi Türkiye" söylemini yineledi: Vadedilmiş toprakların ne olduğunu biliyoruz, Türkiye'ye meydan okunuyor