Yaşam

Kim Milyoner Olmak İster'de hikâyesi ile gündem oldu: Babam ameliyat günü böbreğini vermekten vazgeçti

23 Eylül 2024 11:24

T24 Haber Merkezi

Oktay Kaynarca'nın moderatörlüğündeki Kim Milyoner Olmak İster, dün akşam yeni bölümüyle ekranlara geldi. Programa katılan Ceren Koç isimli yarışmacının hikayesi sosyal medyada gündem oldu.

21 yaşındaki yarışmacı Ceren Koç, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı eğitiminin aksadığını anlattı. Böbreklerinin yüzde 80'ini kaybettiğini öğrenen yarışmacı, babasıyla, hastanede yattığı süreçte ve 20 yaşındayken tanıştığını belirtti. Koç, "Organ nakli bekliyorum. Şu an diyaliz sürecindeyim. Nakil olacaktım aslında, imkanım vardı ama ameliyat günü nakilim iptal oldu" dedi.

"Böbreklerimin yüzde 80'ini kaybettim"

Hastalığını çok sonra öğrendiğini belirten yarışmacı, "Okullar açılmadan yüksek tansiyon ve yüksek baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Birden böbreklerimin yüzde 80’nini kaybettiğimi öğrendim. Hemen bir hastaneye yatış, ilaçlar, ameliyatlar… Böyle bir serüven başladı. O süreçte annem tek başına çaresiz kaldığı için birinin yardımına ihtiyacı vardı. Kendisi onunla iletişime geçmiş bizi yalnız bırakmaması için" şeklinde konuştu.

Hastane süreçleri içerisinde babası ile tanıştığını anlatan ve daha önce hiç görmediğini söyleyen Koç, şu ifadeleri kullandı: "Hiç görmemiştim. Görüşmüyorduk. Kendisinin başka bir ailesi var. Görüşmeyi hiçbir zaman zaten kendisi de istememişti."

Kaynarca’nın "Başka bir ailesinin olmasını bir sebep olarak mı gördü?" sorusuna ise, "Yüksek ihtimalle öyle gördü. Ben aklım yetene kadar anneannem ve annemle yaşıyordum o zamanlar" diye yanıt verdi. 

"Annem bana yetiyordu"

Çocukken annesi ve anneannesiyle yaşadığını söyleyen Ceren Koç, Kaynarca’nın, "Annene ve anneannene babanı merak ettiğini hiç sormadın mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Küçükken elbet. Babalar gününde duygusal anlar yaşanıyordu. İnsan eksikliğini de hissediyordu zaman zaman ama annem ve anneannemle mutlu olmayı öğrenmiştim. O yüzden de hiç sorgulamamıştım. Çünkü annem bana yetiyordu. Dış olarak hiç sorgulamamıştım. İçimden her zaman sorgulardım ama ihtiyacını hissetmedim. Çünkü annem hiçbir zaman eksikliğini hissettirmedi. O yüzden hastaneye gelene kadar hastaneye geldikten sonra da, o an kabullenemedim ama o hastalığın verdiği ölüm korkusu… Ben neye, kime karşı kafa tutuyorum? Bu yüzden affedemeyeceğim kimse yok diye düşündüm. Kendisini de affettim o zaman."

Son anda böbreğini vermekten vazgeçti

Koç, hastalık sürecinde annesinin, hastalığı hakkında babasını bilgilendirmesi üzerine, babasının kendisinin böbrek nakli için uyumlu olup olmadığı hakkında test yaptırdığını ve böbreğini vermekte razı olduğunu anlattı.

Koç daha sonra "Böbreğini vermekten son anda vazgeçti. Vermeyeceğini kabullendikten sonra ben kendim için asla üzülmedim" dedi.

Böbreği uyumlu olan babasının, nakil günü vazgeçtiğini öğrendiğini ve nakil için üzülmediğini belirten Koç, "Annemin doku uyumu olmadı, kan uyuşmazlığı oldu. O yüzden annemin çaresiz kalmasına daha çok üzüldüm. Kendim için üzülmedim. Her şeye rağmen hayat çok güzel. En azından diyaliz gibi bir imkan var" diye konuştu. 

"Anı biriktirmek istiyorum"

Yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster'e neden katıldığını da şu ifadelerle anlattı:

"Anneme de hep derdim 18 yaşıma geldiğim zaman gideceğim. Annem beni çok ikna etmeye çalıştı ama. Hastalığımdan sonra 'hayat çok kısa her anı değerlendirmeliyim. Hayat bir gün o da bugün' kavramıyla yaşamaya başladım. O yüzden de bir başvurmak istedim, başvurdum. Önemli olan burada oturmak. Buraya madde bir beklentiyle gelmedim. O hastalığın verdiği korku bana yetti. O yüzden de yaşadığım her andan keyif almak, kendime anı biriktirmek istiyorum."

Oktay Kaynarca da, "Hayatın ne getirip ne götüreceği belli olmaz. Meseleye hep doğru bakmak, birçok şeyi değiştirmeye başlıyor bir süre sonra. İyi şeyler bekleyelim umarım iyi şeyler olacak" dedi. 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?