Kayseri'nin önemli yiyeceklerden olan pastırmanın kilo fiyatı, 140 liradan 145 liraya yükseldi. Kayserili pastırma satıcısı, büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın 0.16 gramlık dilim fiyatının 2.5 liraya yaklaştığını ve Kastamonu ile Kayseri arasında yaşanan pastırma rekabetinin işlerini artırdığı söyledi.
TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, Kayseri ve Kastamonulu pastırmacıları böldü
Kayseri'de sırt, antrikot, bonfile, kapak, şekerpare, dilme ve omuz olmak üzere büyükbaşın 7 farklı noktasından yapılan pastırma, 9 işlemden geçirildikten sonra satışa sunuluyor. Kentin en önemli gelir kaynaklarından olan pastırmanın fiyatı, et fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle arttı. Büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan ve satışa en yüksek fiyatla sunulan antrikot pastırmanın kilo fiyatı, 140 liradan 145 liraya çıktı. Pastırma satıcıları tarafından antrikot pastırmanın 0,16 gramlık dilimi 2.32 ile 2.5 lira arasında satılıyor.