Gündem

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu: Oğlumun durumunu fark edince aileyi “götürün kızı izinizi kaybettirin” diye uyardım

08 Ekim 2024 06:58

T24 Haber Merkezi

İstanbul Fatih'te 4 Ekim Cuma günü akıllara durgunluk veren bir vahşet yaşandı. Fatih ilçesindeki surlara çıkan 19 yaşındaki katil Semih Çelik, 19 yaşlarındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice öldürülmesinin ardından kendini surlardan aşağı atması sonucu hayatını kaybetti. Ülke gündemini sarsan vahşice işlenmiş cinayetlerin ardından yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu. Oğlu için çok çabaladığını ama sonuç alamadığını söyleyen anne İkbal Uzuner'in ailesini de uyardığını anlattı. Anne, "İntihar etmeye kalktığında doktora götürdüm. Bir şeyi yok dediler. Ben çırpındım yandım bağırdım ama oğlumu iyileştiremedim" diye konuştu.

Sabah'ta yer alan habere göre, anne yaptığı açıklamada, "Ben pandemi sürecinde oğlumu kaybettim. Defalarca hastaneye götürdüm, doktor doktor gezdirdim hepsi kayıtlarda vardır. İyi bu çocuk ergenlik psikolojisi dediler. Oğlumun durumunu fark edince ben İkbal'in ailesine dedim kızınızı uzak tutun götürün kızı izinizi kaybettirin dedim” ifadelerine yer verdi.

“Keşke kendini yaksaydı kızlara bir zarar vermeseydi”

"Ben bir anneyim kim ister evladı böyle bir olaya karışsın. Gencecik manken gibi kızlar toprak oldu. Keşke kendini yaksaydı kızlara bir zarar vermeseydi" diyerek gözyaşları içerisinde konuşan anne, "Ben evladım için çok mücadele ettim. Hastanelere götürdüm. İntihar etmeye kalktığında doktora götürdüm. Bir şeyi yok dediler. Eve ambulans çağırdım bunun ambulanslık durumu yok dediler. Ben çırpındım yandım bağırdım ama oğlumu iyileştiremedim” ifadelerini kullandı.

Olay günü görüntülü konuşmuşlar: Hiçbir anormallik sezmedim

Olay günü Semih beni görüntülü olarak aradı diyen anne; "Oğlum ne yapıyorsun nasılsın dedim. Anne iyiyim Ayşenur yanımda şimdi lavaboda, çekiniyor ekrana girmek istemiyor dedi. Biraz sağdan soldan sohbet ettik kapattı. Hiçbir anormallik sezmedim. Oğluma ne olduysa pandemi sonrası uyuşturucu kullanımında oldu" sözlerini kullandı.

“Semih'le İkbal'in buluşma mekanı zaten surlardı”

İkbal ile sürekli o surlarda buluşurlardı diyen Anne, "Semih'le İkbal'in buluşma mekanı zaten surlardı. Onlar sürekli orada buluşuyorlardı. İkbal ile bağlantılarını bir türlü kesmediler. O da Semih'i bırakamıyordu. Ben de bir anneyim ben ister miyim bir annenin önüne evladının kafası atılsın” diye anlattı.

Katilin eski iş arkadaşı: Kasabın arka tarafında çalışıyordu, çok konuşmazdı ama içine kapanık değildi

Öte yandan Semih Çelik’in kasap olarak çalıştığı firmaya da Milliyet ulaştı. Firmanın üç ay kadar önce isim değişikliğine gittiği öğrenilirken, caninin eski çalışma arkadaşı Milliyet’e konuştu. İsmini vermek istemeyen eski çalışma arkadaşı şunları söyledi:

“Semih iki sene önce yaklaşık beş ay kadar çalıştı. Sosyal, biraz marjinal bir çocuktu. Çok konuşmazdı ama içine kapanık değildi. Elektrikli bisikletle işe gidip geliyordu. Saygısız değildi. Kasabın arka tarafında çalışıyordu çırak olarak, etleri hazırlıyordu. İşini iyi yapıyordu. Benim gözlemlediğim kadar psikopat bir ruh hali yoktu. Psikolojik tedavi gördüğünü sonradan öğrendim.”

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan ve 19 gün sonra cesedi dere kenarında çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edilirken, İstanbul Fatih'te 4 Ekim Cuma günü akıllara durgunluk veren bir vahşet yaşandı. Fatih ilçesindeki surlara çıkan 19 yaşındaki katil Semih Çelik, 19 yaşlarındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice öldürülmesinin ardından kendini surlardan aşağı atması sonucu hayatını kaybetti. Ülke gündemini sarsan vahşice işlenmiş cinayetlerin ardından belirli internet siteleri, Discord ve Telegram’da örgütlenen kadın düşmanı, erkeğin üstünlüğünü savunan “incel” gruplar gündeme geldi. 

Türkiye'nin pek çok ilinde kadınlara yönelik erkek şiddetine karşı eylemler düzenlenmeye başladı. 

TIKLAYIN - Ayşenur Halil’in abileri, T24'e konuştu: Kardeşim içine kapanık biriydi; neden gitti, tehdit mi edildi, şantaj mı yapıldı?

TIKLAYIN - Semih Çelik'in yarım saat arayla öldürdüğü Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner gözyaşları içinde defnedildi; katilin adı mezarına yazılmadı

TIKLAYIN - İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

TIKLAYIN - İstanbul'da yarım saatte iki kadının öldürüldüğü olaya ilişkin yayın yasağı getirildi

TIKLAYIN - Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik 5 kez psikolojik tedavi görmüş!

TIKLAYIN - İkbal ve Ayşenur'u vahşice katleden Semih Çelik, o gün mahalle esnafına "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diye sormuş


 

 

İlgi çeken haberler...

TIKLAYIN - Yemeklerinden domuz eti çıkan şirketin sahibi AKP'li yönetici çıktı; firmadan "dindarız, vatanı bayrağı seviyoruz" açıklaması geldi

TIKLAYIN - Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un kaza sonrası ses kayıtları ortaya çıktı: Adem Abi adam ölüyor, hemen gel, hayatım bitti

TIKLAYIN - AKP 81 ili gezip rapor hazırladı, Erdoğan'a sundu: İşte vatandaşın en temel iki problemi

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiası üzerine TFF men etmişti; kadın hakemden açıklama geldi

TIKLAYIN - İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı: Telefonu açan erkek "Merak etme kızın emin ellerde" demiş

TIKLAYIN - İkbal’in ölümünden önceki son anları: Katil önce surlara kendi çıktı, ardından İkbal’i çağırdı

TIKLAYIN - Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Potasyum eksikliğinin 10 belirtisi