Yaşam

Kardeşi sandığı yabancının başında 9 gün yoğun bakımda bekledi

Tanımadığı adamın yaşam destek ünitesinden çıkarılması kararını da veren Powell, hastaneye dava açtı

02 Şubat 2019 17:57

T24 

ABD’nin New York kentinde, kardeşi sandığı bir kişinin başında yoğun bakımda bekleyen, daha sonrasında da beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yaşam destek ünitesinden çıkarılması kararını veren Shirell Powell hastaneye tazminat davası açtı. 

Independent’ta yer alan habere göre 48 yaşında Powell, geçen yıl 15 Temmuz’da kardeşi Frederick Williams’ın orada olduğu yönünde St Barnabas Hastanesi’nden bir telefon aldı. Powell, gelen telefonun ardından hastaneye gitti ve boyunluk ile solunum tüpü sebebiyle yüzü tam olarak gözükmeyen ‘kardeşinin’ odasına alındı. 

Powell ve yeğenleri, aşırı doz sonucu hastaneye getirilen kişinin başında, 9 gün boyunca yoğun bakımda bekledi. Doktorların beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemesinin ardından da hastanın yaşam destek ünitesinden çıkarılması kararını aldı. 

Otopsiyi gerçekleştiren adli tıp ise kimsenin beklemediği bir şeyi ortaya çıkardı. Powell’ın 9 gün boyunca başında bekleyip yaşam destek ünitesinden çıkarılması kararını verdiği kişi kardeşi değildi. Ceset, yine 40 yaşında olan Freddy Clarence Williams’a aitti. 

New York Post’a konuşan Powell, o anları “Neredeyse bayılıyorum çünkü hayatımda hiç tanımadığım birini öldürmüştüm. Buna onay vermiştim” dedi. Powell’ın gerçek kardeşinin ise olaydan 2 hafta önce, 1 Temmuz’da saldırı suçlamasıyla tutuklandığı ve aileyle iletişime geçmediği öğrenildi. 

Powell, yaşananların ardından ‘derin duygusal zarara sebep olan ihmalleri’ gerekçesiyle hastane hakkında tazminat davası açtı.