Gündem

Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Gülşen’in tutuklanmasına tepki: Boyun eğmedik, eğmeyiz!

26 Ağustos 2022 01:24

Ünlü şarkıcı Gülşen, bir konserinde imam hatiplerle ilgili söylediği sözler gerekçe gösterilerek tutuklandı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, “Bugün sanatçı Gülşen’in dört ay önce sarf ettiği sözler üzerine tutuklanması ile Türkiye’de adaletin nasıl bir karanlığa itildiğini tekrar gördük” diyerek, karara tepki gösterdi.

Şarkıcı Gülşen'in, bir konserinde “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu adına Canan Güllü açıklama yayımlayarak karara tepki gösterdi.  

"Boyun eğmedik, eğmeyiz!"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından şu açıklama yapıldı: 

"Bugün sanatçı Gülşen’in dört ay önce sarf ettiği sözler üzerine tutuklanması ile Türkiye’de adaletin nasıl bir karanlığa itildiğini tekrar gördük. 

Kadın cinayeti faillerinin, tecavüzcülerin, çocuk istismarcılarının ısrarla ve sistematik olarak cezasız bırakıldığı, siyasal İslam çerçevesinde yüreklendirildiği, herkesin iktidarın çıkarına göre ansızın “terörist”, “hain” ilan edilebileceği ve karalanabildiği şu Türkiye gündeminde adalet, çağdaşlık ve demokrasi arayışımızı topyekûn yurttaşlık bilinciyle güçlendirmek ve dayanışarak hedefimize yol almak Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. 

Seçimlere yaklaştığımız bu kritik dönemeçte iktidarın yıllardır beslediği, ülkenin her kanadına zorla dayattığı ve topluma tükettirdiği düşmanlık duygusunun ne kurbanı oluruz ne de ülkeyi boğazına kadar batırdıkları bunca yolsuzluk içinde zavallıca değiştirmeye çalıştıkları gündemin oyuncağı. 

Kadın hareketi, hiçbir kadını yalnız bırakmadığı gibi Gülşen’in de yanında olacak, kutuplaşmaya karşı çıkacaktır. 

Boyun eğmedik, eğmeyiz!"

TIKLAYIN | Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor: "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı; çocuklara tecavüz edenler "Bir kereden bir şey olmaz" diye aklandı!"

TIKLAYIN | Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu 'kınadı': "Kin, nefret ve ayrımcılık diliyle hitap edene sahip çıkarak mı CHP imam hatiplilerle helalleşecek?"

TIKLAYIN | Gazeteci Barış Pehlivan: Gülşen'i tutuklatan savcı göreve başlayalı daha bir yıl bile olmamış; aynı savcı Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcıdır

TIKLAYIN | Gülşen sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklandı!

TIKLAYIN - Gülşen ne dedi, hakkında neden soruşturma başlatıldı?

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Gülşen tepkisi: Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır?