Dünya

Hizbullah, Güney Cephesi komutanı Ali Karaki'nin İsrail saldırısında öldüğünü yalanladı

Hizbullah'ın açıklamasında, Karaki'nin “iyi” olduğu ve güvenli bir yerde bulunduğu belirtildi

23 Eylül 2024 22:10

T24 Dış Haberler

Hizbullah, güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin Beyrut'un güney banliyölerinden Dahieh'e düzenlenen hava saldırılarının hedefi olmasına rağmen güvende olduğunu açıkladı.

Hizbullah'ın askeri operasyonlarının 3 numaralı lideri olan Karaki'nin “iyi” olduğu ve güvenli bir yerde bulunduğu belirtildi.

İsrail daha önce yaptığı açıklamada Beyrut'un güneyindeki Dahieh mahallesine düzenlediği saldırıda Karaki'yi hedef aldığını söylemişti.

TIKLAYIN | İsrail Lübnan'a saldırıyor, Hizbullah füzeyle karşılık veriyor: Lübnan'da bugünkü saldırılarda ölenlerin sayısı 356'ya çıktı, bin 246 kişi yaralandı

İsrail'in bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırılarda hedeflerinden birinin Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu öne sürülürken Lübnan'ın resmi haber ajansı Ulusal Haber Ajansı, bölgede gerçekleşen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirmiş ancak kesin bir sayı verilmemişti. 

İsrail'in bugün Lübnan'ın doğu ve güneyinde gerçekleştirdiği saldırılarda 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi de yaralandı.