Çevre

"Gürgür Şelalesi" buz tuttu; ağaçlarda buz sarkıtları oluştu!

25 Şubat 2025 13:28

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, hava sıcaklığı gece eksi 10 dereceye kadar düşünce Gürgür Şelalesi buz tuttu, zeytin ağaçlarında buz sarkıtları oluştu.

Amanos Dağları eteklerinde bulunan İdilli Mahallesi kırsalındaki Gürgür Şelalesi, hava sıcaklığı gece eksi 10 dereceye kadar düşünce dondu. Şelalede oluşan buzlanma ile ağaçlarda oluşan buz sarkıtları görenleri hayran bıraktı. İslahiye Dağcılık ve Kahramanmaraş Atlantis ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, doğa yürüyüşünde şelalenin ve buz sarkıtlarının fotoğraflarını çekti.

Doğa sporları tutkunu Hasan Şenocak, “Amanoslar'a İdilli üzerinde gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzde doğal akan şelalenin buz tuttuğunu fark ettik. Burası yaklaşık 15 metre yüksekliğinde şelalenin buzlu halini çektik. İlk kez karşılaştığımız ve 1 metreyi bulan sarkıtlar seyirlik görüntüler oluşturunca biz de bol bol fotoğraf çektik " dedi. (DHA)



Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Kulis: AKP seçim için tarihi belirledi, hedef 360'ı bulup kararı Meclis'te aldırmak

TIKLAYIN | Spor yazarları Galatasaray-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi

TIKLAYIN | Gazeteci Ahmet Sever hayatını kaybetti!

TIKLAYIN | Mourinho'nun "maymun gibi zıpladılar" sözü dünya basınında

TIKLAYIN | Tolga Şardan yazdı: Suç örgütü lideri emekli polise parasal yardım yaptı, emniyetten ses yok!

TIKLAYIN | DEM Parti heyeti 3. kez İmralı’ya gidecek: Öcalan'ın çağrıyı hangi yolla yapacağı belli oldu