Gündem

Gezi tutukluları 900 gündür hapiste

Tayfun Kahraman'ın eşi, 900 gündür kördüğümün çözülmesini beklediklerini söyledi

11 Ekim 2024 09:06

Gezi Olayları davasından on sekizer yıl hapis cezası alan Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay, Tayfun Kahraman 900 gündür, Osman Kavala ise 2 bin 537 gündür cezaevinde.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul İl Koordinasyonu, Gezi tutuklularının 900. gününe ilişkin bugün TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent şubesinde bir basın açıklaması yapacak.

"Bir tarafta 26 suç dosyasıyla salınıp cinayet işleyenler, bir tarafta ailemizin babası"

Cumhuriyet gazetesine konuşan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, "Tayfun’un, ortada somut bir suç isnadı olmadan hapiste olması, 900 gün önce de akıl ve hukuk dışı bir şeydi, bugün de öyle" dedi.

TIKLAYIN - Tolga Şardan'ın yazısı: Eski MHP ilçe başkanı, cinayet soruşturmasında tutuklandı!

TIKLAYIN - Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit ettiği Köfteci Yusuf'un sahibi: Ben garip bir kuşum, kötüler iyilerden daha zeki

TIKLAYIN - Erdal Beşikçioğlu ile Etimesgut Belediyespor yönetimi arasındaki krizin nedeni Mansur Yavaş’la yaşanan gerginlik mi?

TIKLAYIN - Domuz eti çıkan Köfteci Yusuf ile ilgili Sedat Peker'in avukatından açıklama

TIKLAYIN - Nevzat Aydın ile Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem sosyal medyada birbirine girdi: Maymunluğun da bir sınırı var

TIKLAYIN - Liste güncellendi: İşte Türkiye'nin en zengin 28 insanı

"Sadece Tayfun’u değil, tüm ailemizi ve en çok da kızımız Vera’yı cezalandırıyorlar" diyen Kahraman, "Bir tarafta 26 dosyayla dışarıya salınıp cinayet işleyenler, diğer tarafta ‘Ben ne suç işledim’ sorusu cevaplanmadan içeride tutulan ailemizin babası. Dosyamız Anayasa Mahkemesi’nin önünde bir yıldır bekliyor. Resmen adalet kördüğüm. Biz, tam 900 gündür bu kördüğümün çözülmesini bekliyoruz. Çözüldüğünde sadece biz değil, tüm ülke nefes alacak" ifadelerini kullandı.

Atalay’ın babası Mustafa Atalay ise "Gezi eylemine katılan her bireyin yönetimle ilgili bir itirazı vardı. Bu eylemler ak süt gibi tertemizdir" dedi.

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'