Kültür-Sanat

Fotoğrafçı Erdem Varol'dan seçki: Rüya Eskizi

28 Eylül 2024 12:26

T24 Kültür Sanat

212 Photography Istanbul kapsamında gerçekleşecek olan Erdem Varol'un "Rüya Eskizi" isimli yerleştirmesi 13 Ekim tarihine kadar Büyükdere35'te izlenebilir.

"Rüya Eskizi" serisi, rüyaların akışkan ve katmanlı yapısından esinlenen bir anlatı olarak bireysel anıların ve kolektif bilinçaltının izlerini taşıyor.

Bu seçki aynı zamanda Varol'un 2017'den bu yana sürdürdüğü bir kitap projesinin de fragmanı olarak rüyaların kontrolsüz ve sınırsız doğasını kutluyor.

Erdem Varol kimdir?

Erdem Varol (1988, İstanbul) Fotoğrafçı. Hemen her gün fotoğraf çekerek, yazarak ve çizerek hayatta kalıyor. Şehirde odağı olmayan yürüyüşler yapan sanatçı, üretimlerini anlık olarak sıkıştırılmış görsel katmanların ötesinde, kas hafızasına, hata ve kazalarına dair ipuçları barındıran birer çıktı olarak okumaya davet ediyor. Basılı yayınlara özel bir ilgi duyan sanatçı, 2017’den bu yana dört sanatçı kitabı yayımladı, fotoğrafları ise iki kolektif sanatçı kitabında yer aldı. Yayınları arasında, Dolana Dolaşa (Onagöre, 2021), Sanayi Mahallesi (2018) ve Serbest Düşüş (2017), Almost Red (2017) bulunurken, katıldığı kolektif çalışmalar ise F: Fotokopi Yayın Projesi (2020), Aralık IV (2019) başlıklarıyla yayımlanmıştır.


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman’ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet’e sadık insanlar yok