Yaşam

Eşcinsel hakeme görev yok!

Hakem Halil İbrahim Dinçdağ, “Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor” diye konuştu...

23 Şubat 2011 02:00
T24 - Trabzon’da 14 yıl görev yaptıktan sonra eşcinsel olduğunu açıkladığı için kendisine maç verilmediğini öne süren hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtığı davanın ilk duruşması dün Sarıyer Adliyesi’nde görüldü.


Dinçdağ, avukatı Fırat Söyle ile adliyeye geldi. Duruşma 31 Mayıs’a ertelenirken, Dinçdağ’ın avukatı Söyle davayla ilgili larak şu bilgileri verdi:  



“Müvekkilim askeriyeden aldığı ’psikoseksüel bozukluk’ raporu nedeniyle sorunlar yaşamakta. Hem TSK’nın hem de TFF’nin bakış açıları ve konunun basına sızdırılmasıyla ilgili olarak sorumlulukları vardır. Bu yüzden TFF adına maddi ve manevi tazminat davası açtık. Dava 31 Mayıs’a ertelendi. Müvekkilim bilinen durumundan dolayı iş bulamıyor ve yaptığı işlere de son verildi. Türkiye’de çok ciddi bir cinsel ayrımcılık var. Dinçdağ bu ayrımcılık yüzünden çalıştırılmıyor. Durum bundan ibaret. Şartların uygunluğu burada gerçekleşmezse konuyu AİHM’e götürme durumu da söz konusu olacak. Asıl sorun özellikle günümüzde TSK’nın verdiği böyle bir raporla Halil İbrahim’in hasta olarak görülmesi. Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor.”


‘Zor durumdayım’

Halil İbrahim Dinçdağ ise “Hukuki süreç içindeyiz. Bu durumda konuşmam doğru olmaz. Ama olayın ortaya çıktığı 2009 Mayıs ayından beri görev alamıyorum. Yaptığım radyo programına son verildi. Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor. Zor durumdayım” dedi.