Politika

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atadığı Çağrı Erhan kimdir?

28 Şubat 2025 11:00

T24 Haber Merkezi

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'ye iki yeni Cumhurbaşkanı Başdanışmanı atadı.

Resmi Gazete'de yer alan Erdoğan imzalı karara göre, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.  Erhan'a Büyükelçi ünvanı da verildi. 

Prof. Dr. Çağrı Erhan kimdir?

1972 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Çağrı Erhan, 1993’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi'nde 1996’da uluslararası ilişkiler yüksek lisansını, “Türk-Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu” başlıklı tezi savunarak tamamladı.

2000 yılında da, “Osmanlı – Amerikan Siyasi İlişkileri” başlıklı teziyle, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktor unvanını almaya hak kazandı.

2003’te siyasi tarih doçenti, 2009 yılında aynı alanda profesör oldu.

Georgetown, Tel-Aviv, Tokyo Chuo, TOBB ETÜ ve Bahçeşehir üniversitelerinde araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulunan Çağrı Erhan, AB, TÜBİTAK, Gençlik Spor Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projelerde de yürütücülük yaptı.

1994–2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışan Erhan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Türk Askeri Tarih Komisyonu, Türk Atlantik Derneği, Avrupa Konseyi gibi kuruluşlarda çeşitli görevlerde bulundu.

Prof. Dr. Çağrı Erhan 2017 yılında, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak atandı.

Türk Dış Politikası, siyasi tarih ve uluslararası ilişkiler konularında kitapları bulunan Prof. Dr. Erhan, Altınbaş Üniversitesi'nde rektör olarak görev alıyordu.