Gündem

Erdoğan'dan Türkiye'nin AB üyeliğini soran gazeteciye: Ağzın bal yesin

13 Temmuz 2023 09:34

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen, "İsveç'e verdiğiniz destek, Türkiye'nin AB üyeliğinin başlangıcı mı" sorusuna, "Ağzın bal yesin" yanıtını verdi.

Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantının soru-cevap kısmında ise Erdoğan ile bir gazetecinin yaşadığı diyalog dikkati çekti.

Gazetecinin, “İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı” sorusuna Erdoğan, “Ağzın bal yesin. Temennim odur ki aynen senin umutlandığın gibi biz de umutlanalım” karşılığını verdi. Erdoğan’ın bu yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

"

"Çağatay Bey, bu işin takipçisi

Erdoğan, açıklamasına daha sonra şöyle devam etti:

"Olumlu bir yaklaşımı bekliyoruz. Bu konuyla ilgili büyükelçim Çağatay Bey bu işin takipçisi. Temennim odur ki yarın Brüksel’de yapılacak görüşmelerde bu tekrar ele alınacak.

Sayın Başkan’ın özellikle bizlere ifade ettiği konu; onlarda da Kongre bağlayıcı. Kendisi elinden gelen her şeyi yapacağını bizlere söyledi.

"Ben de her zamankinden daha umutluyum"

Takipçisi olacağını söyledi ve umutluyum dedi. Ama bizde de nasıl Parlamento’dan geçmesi gerekiyorsa orada da Kongre’den geçmesi gerektiğini ve zaman zaman engel çıktığını ifade ettiler. Ben de her zamankinden daha umutluyum."

TIKLAYIN- Erdoğan: İsveç terörle mücadele konusunda yol haritası sunacak