Politika

Erdoğan, BM konuşmasında Paris Olimpiyatları’nı hedef aldı: Spor etkinliği çok çirkin bir şekilde cinsiyetsiz hale getirilmiş

24 Eylül 2024 19:47

T24 Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda, “Cinsiyetsizleştirme meselesi bir tercihten ziyade, artık küresel bir dayatmaya, tam anlamıyla kutsala ve fıtrata karşı bir savaşa dönüşüyor” dedi.

Erdoğan: BM; işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor, 'Dünya beşten büyüktür' şiarının temsil ettiği değerlere ihtiyaç duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda konuştu. ABD New York’taki toplantıda BM üyesi ülkelere seslenen Erdoğan, Paris Olimpiyatları açılış töreninden bahsederek, “Rezalet, çok çirkin bir şekilde cinsiyetsiz hale getirilmiş” ifadelerini kullandı. Erdoğan, LGBTİ+’lardan ismen bahsetmese de “cinsiyetsizleştirme” ifadesini yineleyerek şöyle konuştu:

“Toplumun temel direği olan aile kurumuna yönelik saldırılar giderek yoğunlaşıyor. 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışında sahnelenen rezalet, insanlık olarak karşı karşıya olduğumuz tehdidin boyutlarını gözler önüne sermiştir. Masum çocukların, her yaştan ve inançtan yüz milyonlarca insanın izlediği bir spor etkinliği hem de çok çirkin bir şekilde cinsiyetsiz hale getirilmiş, propagandasına alet edilmiştir.

Çokça tartışan Paris Olimpiyatları'ndaki drag queen performansı

"İnşallah diğer üye ülkelerle dayanışma içinde aileyi, insanı, fıtratı savunmaktan geri durmayacağız"

O kötü sahneler sadece Katolik alemini, Hıristiyan dünyasını değil, Müslümanları ve kutsala saygısı olan herkesi derinden yaralamıştır. Cinsiyetsizleştirme meselesi bir tercihten ziyade, artık küresel bir dayatmaya, tam anlamıyla kutsala ve fıtrata karşı bir savaşa dönüşüyor.

Bu yıkım projesi karşısında ses çıkaran, en ufak bir tepki gösteren herkes susturulmakta, linç kampanyalarının hedefi olmaktadır. Ne pahasına olursa olsun Türkiye bu kuşatmayı yarmakta ve yıpratmakta, bu korku iklimine direnmekte kararlıdır. Bu amaçla Birleşmiş Milletler Ailenin Dostları Grubu’na üye olduk. İnşallah diğer üye ülkelerle dayanışma içinde aileyi, insanı, fıtratı savunmaktan geri durmayacağız. Bizimle aynı endişeleri paylaşan ülkeleri de bu mücadeleye omuz vermeye davet ediyorum.”

Erdoğan'ı torunu uyarmış: Olimpiyat açılışına gitme dede, LGBT gösterisi yapacaklar

Olimpiyat törenlerinde "dini değerlere hakaret" konusu yargıya taşınıyor

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?