Eğitim

Düzce’deki deprem nedeniyle 3 il ve Zonguldak'ın bir ilçesinde okullar tatil edildi

23 Kasım 2022 08:23

Düzce’de saat 04.08'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce, Sakarya ve Bolu Valilikleri ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesi kaymakamlığı tarafından okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ile hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. Hepimize çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun" dedi.

Bolu

Bolu Valiliği Twitter hesabından açıklama yaptı. Valilik "Düzce Gölyaka merkezli ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim-öğretime ara verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye belirtti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir" denildi.

TIKLAYIN - Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve çevre illerde de hissedildi