Çevre

Denizli yangını Tavas sınırına dayandı: Belediye başkanından vatandaşlara su getirme çağrısı

28 Ekim 2024 19:19

T24 Çevre

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı’nda başlayan yangın, beşinci gününde devam ederken Tavas ilçe sınırına geldi. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, yayınladığı video ile vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı’nda başlayan yangın beşinci gününde devam ediyor. 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 14:48’de başlayan yangının söndürme çalışmalarında arazinin sarp ve kayalık yapısı nedeniyle zor anlar yaşanırken Orman Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam 7 hava aracı, 67 arazöz, 43 ilk müdahale aracı, 22 iş makinesi, belediyelere ait itfaiye araçları ve su tankerleri ile kamu kurumlarına ait iş makineleri ile yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık

Yaklaşık bin 600 personelle yangını söndürme çalışmaları devam ederken yangın Tavas ilçesi sınırına dayandı. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, yayınladığı video ile vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Tatık şunları söyledi:

“Şu an da yangın, Tavas sınırına geldi ve kontrolü güç bir şekilde ilerliyor. Tüm vatandaşlarımızı… Yalnız traktörü olan ve su getirebilecek olanları, burada gereksiz trafik yoğunluğu oluşmayacak şekilde Yeroluk Havuzu’na su getirmelerini istiyoruz. Bunu çok acil bekliyoruz. Çünkü su olmadan bunu engelleme şansımız yok.”

“Sünnet, beden bütünlüğüne bir tehdit mi geleneğin vazgeçilmezi mi?”

 Yönetmen Ece Dizdar anlatıyor


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN - CHP'li Erdem: Öcalan hiçbir zaman umut hakkından yararlanamayacak ve tahliye edilmeyecektir

TIKLAYIN - Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN - Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti

TIKLAYIN - Gökdelenden düşerek yaşamını yitiren Semanur'un notları ortaya çıktı

TIKLAYIN - Amerikan seçimlerinin sonucunu belirleyecek 7 çekişmeli eyalette anket sonuçları neyi gösteriyor?