Politika

Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan görüştü: Sığınmacıların gönüllü döndüğü bir Suriye'yi görmek istiyoruz

19 Aralık 2024 21:10

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmesinde, Türkiye'nin, istikrarın ve güvenin hakim olduğu, terörün kökünün kazındığı, sığınmacıların gönüllü ve onurlu bir biçimde ülkelerine döndüğü bir Suriye'yi görmek istediğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Erdoğan'ın D-8 Zirvesi için gittiği Kahire'de Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, görüşmede, Türkiye ile İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye ile İran ilişkilerinin bölge istikrarının temelini oluşturduğunu, iki ülkenin 30 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmi hedefine ulaşmak için fırsatları olduğunu, ilişkileri geliştirerek bunun gerçekleştirilebileceğini belirttiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, istikrarın ve güvenin hakim olduğu, terörün kökünün kazındığı, sığınmacıların gönüllü ve onurlu bir biçimde ülkelerine döndüğü bir Suriye'yi görmek istediğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin istikrara kavuşmasının tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine hizmet edeceğini, Suriye'nin bir an önce ayağa kalkmasının tüm bölgesel ve uluslararası aktörlerin katkısıyla gerçekleşebileceğini belirtti."




Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Türk-İş asgari ücret talebini açıkladı: 29 bin 583 TL

TIKLAYIN - Estetik ameliyatı sonrasında hayatını kaybeden Neşe Özkan toprağa verildi: "Sağlıklı gittiği hastaneden ölüsünü aldık" 

TIKLAYIN - Dilan ve Engin Polat hâkim karşısına çıktı: Şirketlerin iadesini talep ettiler, mahkeme kararını verdi

TIKLAYIN - Yasa tasarısı Meclis gündeminde: Emeklilik şartları yeniden düzenleniyor

TIKLAYIN - Şarap içmenin kalp hastalığı riskini yüzde 50 oranında azaltabileceği keşfedildi

TIKLAYIN - Skandal iddia: Temizlik personeli ameliyata girdi, doktora asistanlık yaptı