Eğitim

CHP'li Yücel'den Bakan Tekin'e sert eleştiri: Sana ve protokol yaptığın tarikatlara sorsak 'temizlik imandan gelir' diye ahkam kesersiniz!

"Tasarruf diye martaval okuyup çocuklarımızı salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz"

20 Eylül 2024 15:12
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e okullardaki hijyen eksikliği konusunda sert eleştirilerde bulundu: "Sana ve protokol yaptığın tarikatlara sorsak 'temizlik imandan gelir' diye ahkam kesersiniz ama okullarımızda temel hijyen malzemeleri bile yok!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bakan Tekin'e, okul tuvaletlerinde temel hijyen malzemelerinin bulunmaması ve tasarruf adı altında yapılan kesintilere dikkat çekti.

Yücel, Twitter hesabı üzerinden Millî Eğitim Bakanı Tekin'e hitaben, "Okullarda pislikten geçilmiyor haberin var mı Yusuf Tekin? Çocukların önce 1 öğün yemeğini sonra servisini en sonunda da okul görevlilerini aldınız. Ne için? 'Tasarruf'..." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Diyarbakır'daki okulda personel yetersizliği: Temizlik işini veliler üstleniyor!

Ayrıca, okul tuvaletlerinde sabun, kağıt havlu ve tuvalet kağıdının bulunmadığını belirten Yücel, "Sana ve protokol yaptığın tarikatlara sorsak 'temizlik imandan gelir' diye ahkam kesersiniz ama her şeyde olduğu gibi temizlik de, sadece size hak. Milletin çocuklarına değil..." diyerek hükümetin ve ilgili bakanlığın bu konudaki tutumunu eleştirdi.

TIKLAYIN - CHP'li Kış: Hijyenin sağlanamadığı bir okulda eğitim güvenli olamaz

CHP Sözcüsü, hükümetin tasarruf politikalarını eleştirerek, "Tasarruf diye martaval okuyup çocuklarımızı salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz. Daha okul temizlemeyi beceremiyorsunuz. Okulları veliler temizliyor. Neyin eğitimini vereceksiniz çocuklara?" sözleriyle durumun vahametine dikkat çekti.




İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?