Gökçe KARAKÖSE/İSTANBUL, (DHA)- KULAK Burun Boğaz Uzmanı Dr. Süreyya Şeneldir’in kurucusu olduğu ve Burun Okulu adıyla anılan Rhinoplasty School, bir ilke imza attı. Üç canlı cerrahinin yer alacağı toplantıdan önce 20 kursiyer, Koç Üniversitesi Hastanesi\'nde taze kadavralar üzerinde burun estetiği ameliyatı yaptı.
Geliştirdiği Rhinoplasty School (Burun Okulu) projesiyle burun estetiği hakkındaki tüm ayrıntıları canlı cerrahilerle masaya yatıran Op.Dr. Süreyya Şeneldir, 30 Mart Cuma günü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde 20 meslektaşıyla taze kadavralar üzerinde çalıştı.
TOPLANTILARA KADAVRA KURSU DA EKLENDİ
Rhinoplasty School toplantısı 2012’den bu yana düzenleniyor ve 2 yıl önce uluslararası platforma taşındı. Bu sene toplantıya kadavra kursu ve fellow programı da dahil edildi. Daha önceden kaydını yaptırmış 20 kursiyer, taze kadavralar üzerinde çalışırken kendileriyle yakından ilgilenen Dr. Süreyya Şeneldir\'in deneyimlerinden faydalandı. Katılımcılar Rhinoplasty School Projesi kapmasında farklı burun tiplerine yenilikçi yaklaşımların da uygulandığı kadavra kursunun her sene tekrar etmesini istedi.
Amerikan Hastanesi\'nde gerçekleşen toplantıda ise örnek ameliyat videolarıyla farklı burun tiplerinin anlatıldığı sunumların yanında, ameliyat olacak ya da olan hastaların psikolojik durumuna uygun yaklaşımlar, sosyal medya gibi farklı konu başlıklarında sunumlar da yer aldı.
Dr. Süreyya Şeneldir Burun Okulu çalışmaları ve taze kadavra üzerinde ameliyat teknikleri hakkında şunları söyledi:
\"BURUN OKULU TOPLANTILARINA İLGİ ARTIYOR\"
\"Rhinoplasty School\'u kurarken amacım, yıllardır edindiğim tecrübelerimi meslektaşlarımla paylaşmaktı. Özellikle de henüz mesleğinin başında olan; araştıran, değişime ve yeniliğe açık meslektaşlarımla. Bu zamana kadar şuna inandım; bir şey yapacaksam bundan öncelikle en yakın çevrem faydalanmalıydı. Ama bugün geldiğimiz noktada Rhinoplasty School sayesinde, sadece ülkemizdeki meslektaşlarımla değil dünyadaki meslektaşlarımla da bir araya geliyorum. Toplantıya her sene olduğu gibi bu sene de katılım oldukça yüksekti. Elbette bu ilgi, son derece mutluluk verici.
TAZE KADAVRA ÜZERİNDE AMELİYAT TEKNİKLERİ
Ancak bu sene yaptığımız toplantıda sadece canlı cerrahi, sunumlar değil, onlara ek olarak taze kadavra kursu ve fellow programı da yer aldı. Toplantıdan bir gün önce düzenlediğimiz ‘Kadavra Kursu’nda 20 meslektaşıma kadavralar üzerinde adım adım, kendi ameliyatlarımda uyguladığım tüm teknikleri gösterme fırsatı yakaladım. Bunun yanı sıra bir de fellow programımız vardı. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen meslektaşlarıma geçtiğimiz hafta yoğun bir şekilde eğitim verdik. Katılımcı meslektaşlarımla hem ameliyathanede birlikteydik hem de ofiste hasta görüşmeleri, medikal estetik işlemler, hastane işlemleri gibi mesleki tüm konularda onlarla bilgi ve deneyimlerimi paylaştım. Önümüzdeki hafta boyunca da yani bugünden itibaren yine 5 meslektaşım fellow programında bizimle birlikte olacak. ”
(FOTOĞRAF)