Çevre

Bursa'da "kaçak çimento tesisi" eylemi: Sağlıklı yaşam hakkımız gasbediliyor

"Beton tesisi şehir içinde olması nedeniyle ağır vasıta trafiğini artırarak, çevre sakinlerinin yaşam kalitesini düşürüyor"

18 Ekim 2024 08:53
T24 Çevre
 
Bursa'nın Altınşehir ve Ertuğrul Mahalleleri sakinleri, ruhsatsız ve izinsiz işletilen bir çimento tesisine karşı eylem düzenleyerek, sağlıklı yaşam haklarının ihlal edildiğini belirtti. "Zehir solumak istemiyoruz" diyen mahalle sakinleri, Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı.

Evrensel'in aktardığına göre, Nilüfer Kent Konseyi Çevre Meclisi ve mahalle komitelerinin düzenlediği eylemde, Fatma İğrioğlu tarafından yapılan ortak açıklamada, Teknik Beton isimli işletmenin ruhsat ve izin almadan faaliyet gösterdiği, mahalleleri toz bulutu altında bıraktığı ve Nilüfer Belediyesi tarafından alınan yıkım kararının teknik ekipman yetersizliği nedeniyle uygulanamadığı belirtildi. İğrioğlu, belediye ve diğer ilgili kurumların olumlu yanıt vermediğini, tesisin mühürleri kırarak faaliyetine devam ettiğini ifade etti.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın hazırladığı raporda, tesisin çevresel unsurlar nedeniyle toplum sağlığını olumsuz etkilediği, beton santrallerinden kaynaklanan emisyon ve gürültü kirliliğinin çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi. İğrioğlu, "Beton tesisi şehir içinde olması nedeniyle ağır vasıta trafiğini artırarak, çevre sakinlerinin yaşam kalitesini düşürüyor. Sağlıklı yaşam hakkımız gasbediliyor" dedi ve yetkilileri derhal müdahaleye çağırdı.


'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey