Politika

Bu tip konuları CHP cami kapısına bırakıyor

Çiçek, CHP'nin 35. maddenin değiştirilmesi yönünde vereceği kanun teklifini değerlendirirken, "Bu tip konuları CHP getiriyor cami kapısına bırakıyor" dedi.

26 Temmuz 2010 03:00

T24 -  Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP'nin TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi yönünde vereceğini açıkladığı kanun teklifini değerlendirirken, "Bu tip konuları CHP getiriyor cami kapısına bırakıyor, hadi ondan sonra bunu nereye yerleştirirsen yerleştir" dedi.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, NTV'de katıldığı programda CHP'nin halkoylaması süreci başladıktan sonra gündem değiştirmek adına TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi konusunu gündeme getirdiğini ifade ederek, referandum süreci başladıktan sonra konuyu başka bir mecraya sokabilmek için bunu yaptığını söyledi.

Çiçek, "Teklif kimden geldiyse evvela ne düşünüyor, ne yapmak istiyor onu bizim görmemiz lazım. Bu tip konuları CHP getiriyor cami kapısına bırakıyor, hadi ondan sonra bunu nereye yerleştirirsen yerleştir. Biz, demokratik standartların yükseltilmesiyle ilgili bir kısım yasal düzenlemelerin ortadan kaldırılması noktasında iyi niyetliyiz, işbirliğine varız. Bu hafta sonu telafuz edildi, onu görmemiz lazım" diye konuştu.


Evren yargılanacak mı?

Çiçek, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanıp yargılanamayacağı sorusunu yanıtlarken, "Hukuki konudur. Zaman aşımını nereden başlatacağına bağlı. Bu tamamiyle bir yorum meselesi olacaktır, bunu yargı çözecektir, halk çözecek değil" dedi.


Sayın Demirel az konuşsun

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "12 Eylül'le nasıl hesaplaşılacakmış? Halk o zaman yüzde 92'yle o anayasayı kabul etmişti" dediğinin ifade edilmesi üzerine de Çiçek, "Sayın Demirel daha az konuşsa daha iyi gibi geliyor bana, çünkü onun yapamadıklarını biz yapıyoruz, neden "hayır" diyor anlamıyorum. Kendisinin yapamadıklarını biz yapıyorsak bizi desteklemesi, teşvik etmesi, cesaretlendirmesi lazım" diye konuştu.