Gündem

Boksör Ünsal Arık, tekrar ölüm tehdidi aldığını açıkladı: Yarın bir gün öldürülürsem bilin ki bunu Tayyipçiler yaptı

25 Ağustos 2020 13:51

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Almanya’daki faaliyetlerini eleştirdikten sonra, arabasının camına bırakılmış zarf içindeki tek ‘kurşunla’ tehdit edilen Almaya'da yaşayan boksör Ünsal Arık bu kez de telefonla ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

Almanya'da yaşayan ve Avrupa şampiyonluğu bulunan boksör Ünsal Arık, içinde kurşun olan bir zarfla tehdit edildiğini duyurmasının ardından şimdi de ölüm tehdidi aldığını yazdı. "Okuyun arkadaşlar çünkü tedirginim" diyen Artık paylaşımında şunları kaydetti:

TIKLAYIN - Boksör Ünsal Arık: Arabamın camına kurşunlu zarf bırakıldı

"Evimin önünde kurşun bıraktığınız mesajı aldık. Telefon numaramı da bulmuşunuz. Şimdi konuştuk tehtidi aldık. Ve ben Ünsal Arık yarın bir gün Öldürülürsem bilin ki bunu Tayyipçiler yaptı. Çünkü arayan kişi belli. Alah'ın emriymiş dinsizleri öldürmek."
 
 
Önceki açıklamasında “Evet, çok sık tehdit alıyorum, en çok da sosyal medya üzerinden ama onları çok da fazla ciddiye almıyorum” diyen Arık, “Hak, hukuk, adalet ve insan hakları için mücadele veriyorum, bu sebeple korkum yok. Kimse beni parayla satın alamaz, ben şerefimi ve namusunu sokakta bulmadım. Henüz şikayet etmedim. Gözlerim sokaklarda, bekliyorum” demişti.

Arık hakkında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “hakkında şarkı yaparak kendisini tehdit ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Arık, 2014 yılında da üzerinde “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı tişörtle ringe çıkmıştı.